Vera Jourová, comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, a declarat: „De prea multe ori, companiile europene se afla in imposibilitatea de a cauta oportunitati de afaceri in strainatate.Imi doresc sa schimbam aceasta situatie si sa modernizam normele privind dreptul societatilor comerciale. In primul rand, imi doresc ca firmele europene sa dispuna de mai multe solutii online, care sa le permita sa isi diminueze costurile si sa castige timp. In al doilea rand, imi doresc sa le ofer antreprenorilor cinstiti posibilitatea de a-si alege locul in care sa isi desfasoare activitatea si modul in care isi dezvolta si isi reorganizeaza afacerea.”
Propunerile se concentreaza pe norme armonizate pentru:
- deplasarea, fuzionarea si divizarea societatilor comerciale, insotite de garantii solide impotriva abuzurilor, prin stabilirea unor proceduri comune aplicabile la nivelul UE;
- crearea societatilor comerciale online, care vor permite companiilor sa se inregistreze, sa infiinteze noi filiale sau sa depuna documente la Registrul Comertului online; digitalizarea procesului de infiintare a unei firme va contribui la cresterea eficacitatii si eficientei acestuia.
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
In mai 2015, Comisia a prezentat Strategia privind piata unica digitala, menita sa raspunda provocarilor cu care se confrunta economia digitala. In aceasta strategie, Comisia s-a angajat sa adopte norme mai simple si mai putin impovaratoare pentru companii. Acest lucru include punerea la dispozitie a unor solutii digitale pe care acestea le pot utiliza pe tot parcursul ciclului lor de viata, in special in scopul inregistrarii si depunerii documentelor si informatiilor proprii acestora.
De asemenea, Comisia a anuntat ca va evalua necesitatea actualizarii normelor privind fuziunile transfrontaliere si a introducerii unor norme privind divizarile transfrontaliere.
Angajatii romani, cei mai defavorizati din Europa, in ceea ce priveste incalcarea drepturilor fundamentale ale lucratorilor
esti mai putin bune pentru angajatii romani, avand in vedere tara noastra ocupa primul loc din Europa din 35 de tari analizate in ceea ce priveste incalcarea drepturilor fundamentale ale lucratorilor.
Incalcarea drepturilor lucratorilor este in general o caracteristica a tarilor sarace sau a celor cu un sistem democratic deficitar >>>
Sursa: europa.eu