Detasare transnationala 2021: Noile restrictii pentru firmele care detaseaza angajati in spatiul UE si non-UE

detasare transnationala ue non uerestrictii detasare transnationalalucrarea detasare transnationaladetasarea salariatilor
Detasare transnationala 2021: Noile restrictii pentru firmele care detaseaza angajati in spatiul UE si non-UE
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
 
Sunteti la curent cu noile restrictii impuse de legislatie companiilor care detaseaza angajati in spatiul UE si non-UE? Informati-va pentru a evita detasat amenzile ITM pentru incalcarea legislatiei privind detasarile transnationale, amenzi care ajung pana la 100.000 lei!
 
 
Atentie! Legislatia care reglementeaza acum conditiile in care se desfasoara detasarea transnationala s-a modificat!
 
Un nou cadru legal, stabileste noi elemente de verificat de catre inspectorii de munca si inspectorii fiscali. Nu sunt omise nici sanctiunile prevazute in noua lege pentru incalcarea conditiilor privind detasarea transnationala!
 
Lucrarea trateaza atat situatia salariatilor detasati de pe teritoriul Romaniei cat si situatia salariatilor detasati pe teritoriul Romaniei.
 
 
Normele metodologice privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale pe teritoriul Romaniei au fost modificate prin HG 654/2021, incepand cu data de 18 iunie 2021.
 
Modificarile reglementeaza noi obligatii in sarcina angajatorilor care detaseaza salariati in Romania.
 
 
 
 
 
 
Desi obligatiile sunt stabilite in sarcina angajatorilor care trimit salariati in Romania, angajatorii romani la care sunt trimisi acesti salariati pe teritoriul Romaniei au obligatia de a detine documentele aferente detasarii corect intocmite pe toata perioada in care utilizeaza salariati detasati si de a le pune la dispozitia inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
 
In cazul in care inspectorii de munca constata neindeplinirea conditiilor privind detasarea transntionala, acestia pot aplica beneficiarului din Romania o amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana cu privire la care nu sunt indeplinite conditiile detasarii in Romania.
 
Din lucrare aflat ce obligatii si documente este necesar sa fi intocmite precum si modalitatea legala de intocmire astfel incat sa nu riscati sanctionarea contraventionala in cazul unui control ITM sau reintegrarea veniturilor salariale in cazul unui control ANAF.
 
  • Dvs. stiti ce prevede Legea 172/2020 prin care s-a modificat Legea 16/2017?
  • Stiti ce informatii trebuie sa comunicati salariatilor anterior detasarii transnationale?
  • Stiti ce drepturile salariale trebuie sa platiti salariatilor pentru perioada in care presteaza activitate in alte state membre UE? Stiti ca aceste drepturi se majoreaza daca detasarea transnationala dureaza mai mult de 1 an?
  • Stiti cum trebuie sa procedati pentru a nu risca reconsiderarea diurnei de organele fiscale? Reincadrarea diurnei conduce la plata dobanzilor si penalitatilor ce pot ajunge la surme uriase.
  • Stiti ca situatia conducatorilor auto nu a fost rezolvata inca la nivel de UE?
  • Stiti ca in cazul conducatorilor auto depturile salariale pe durata detasarii transnationale sunt altele decat in cazul altor salariati?
  • Stiti cum se taxeaza si declara veniturile salariatilor detasati?
 
Poate ar trebui sa stiti si ca:
 
  • neinformarea salariatilor anterior detasarii cu toate elementele prevazute de lege poate atrage obligarea la plata unei amenzi cuprinse intre 10.000 lei si 20.000 lei.
  •  daca o societate din alt stat membru UE detaseaza salariati la dvs in firma trebuie sa va asigurati ca toate conditiile privind detasarea au fost indeplinite altfel riscati o amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana detasata fara indeplinirea conditiilor legale.
  • acordarea incorecta a diurnei atrage plata unor dobanzi si penalitati care pot conduce la inchiderea firmei?
 
 
 
 
Nerespectarea drepturilor angajatilor detasati (concedierea sau modificarea unilaterala a conditiilor de munca) va poate atrage amenzi de pana la 100.000 lei! 
 
Alegeti acum sa fiti protejat! Fiindca intotdeauna o noua lege, vine “la pachet” cu erori de implementare a acesteia, lucru speculat la maximum de inspectorii ITM sau ANAF! Luati masuri!
 
A aparut lucrarea pe stick Detasarea transnationala a salariatilor – unica dvs. sursa care va asigura cunoasterea in detaliu a legii nr. 16/2017 astfel cum a fost modifcata prin legea nr. 172/2020! Contine:
 
  1. comentariile specialistilor Rentrop&Straton in legislatia si dreptul muncii, privind legea in  vigoare si modul corect de transpunere in practica
  2. studii de caz rezolvate, situatii reale analizate
  3. solutii pentru probleme specifice
  4. atentionari si recomandari privind respectarea noilor conditii privind detasarea transnationala
 
Adica tot ce va trebuie pentru a face fata cu brio controalelor ITM sau chiar ANAF, interesat acum de felul in care va respectati obligatiile ce va revin conform noii legislatii!
 
 
 
Ce informatii primiti?
 
 
Informatii legislative de actualitate, comentate de specialisti in domeniu privind:
 
 
=>> detasarea salariatilor in Romania din alte state membre UE
studii de caz explicate in detaliu + temeiuri legale
obligatiile angajatorului
taxe ce trebuie platite pentru veniturile salariatilor
formulare + documente
obligatii ale salariatilor.
 
 
=>> detasarea salariatilor din Romania in alte state membre UE:
documente + studii de caz explicate in detaliu + temeiuri legale
documentul portabil A1
sanctiuni
drepturile lucratorilor detasati
 
De ce nu va puteti lipsi de acest instrument? Lucrarea a fost conceputa special pentru:
 
  • a va ajuta sa faceti fata noii legislatii
  • a depasi cu bine controalele ITM sau ANAF
  • a sti cum sa faceti fata eventualelor abuzuri ale inspectorilor
  • a va ajuta sa evitati amenzile care pot atinge valori foarte ridicate! Chiar si 100.000 lei! 
 
Lucrarea Detasarea transnationala a salariatilor va prezinta clar si raspicat toate aspectele de care trebuie sa aveti grija atunci cand inspectorii vin in control. 
 
 
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Aplicati corect modificarile recente aduse de Legea nr. 72/2022?


Atentie, Legea nr. 72/2022 a adus schimbari majore privind diurna!

Principalele modificari introduse de Legea nr. 22/2022 vizeaza:

1) modalitatea de calcul al diurnei neimpozabile
2) diurna acordata administratorilor
3) indemnizatia de mobilitate

Aflati care este noul regim al diurnei din lucrarea “Totul despre Diurna. Legislatie actualizata la zi. Cazuri practice explicate”!
...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
detasare transnationala ue non uerestrictii detasare transnationalalucrarea detasare transnationaladetasarea salariatilor

Data aparitiei: 10 August 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Detasare transnationala 2021: Noile restrictii pentru firmele care detaseaza angajati in spatiul UE si non-UE Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Societate cooperativa. Conventie de munca. CIMIntrebare: Societatea Cooperativa Mestesugareasca X, are in totalitate 12 angajati: Un nr de 11 angajati au contract individual de munca (CIM) si 1 angajat are conventie individuala de munca (CIV specifica cooperatiei) Angajatul cu CIV are functia de administrator dar este si unul din cei 5 asociati aii Societatii Cooperative Mestesugaresti X Intrebare: Poate angajatul sa ramana asociat la SCM X dar sa treaca de la la CIV la CIM cu transmitere in Revisal? Cum trebuie procedat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Concediu fara plata dupa CCCIntrebare: Avem o salariata care are contractul de munca suspendat pentru Concediu crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani - pentru al 2-lea copil, suspendare care expira la data de 07.07.2023. Salariata ne anunta ca ar fi insarcinata cu al 3 -lea copil si ne intreba daca putem sa o trecem in concediu fara salariu pana la data cand va naste copilul al 3 lea? Mentionam ca NU a prezentat pana in prezent un document de la medicul de familie ca ar fi insarcinata. Va rugam sa ne spuneti, cum ar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz"
MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"MODIFICARILE aparute in Codul Muncii. TOP 10 Studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]