Valorile pensiei medii si salariului mediu net in 2014!

17 Martie 2014
17 Martie 2014
pensiipensii 2014indexarea pensiilor in 2014pensii 2015majorare pensii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Anul acesta, pensia medie in Romania va depasi valoarea de 200 de euro iar castigul salarial mediu net lunar va ajunge la nivelul de 1.676 lei, conform Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2014-2016, publicata pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Astfel, pentru persoanele ce intra in categoriile de populatie cu venituri reduse, se doreste indexarea pensiilor cu 3,75%, majorarea salariului minim cu 12,5 procente si majorarea venitului minim garantat cu 4,5%.

In anul 2014, valoarea punctului de pensie se majoreaza cu 3,75% iar in valoare nominala, punctual de pensie va creste de la cota de 762,1 lei la 790,7 lei.

In ceea ce priveste cresterile salariale pentru bugetari, acestea se vor aloca pentru tinerii absolbenti din sanatate si educatie ce raman in sistem. Aici discutam despre medici rezidenti, profesori debutanti in invatamantul preuniversitar, preparatory si lectori in invatamantul universitar. Aceste directionari de cresteri salariale vizeaza facilitatea investitiilor in domeniile sanatate si educatie.

 Cat despre nivelul indexarii pensiilor pentru anul 2015, Victor Ponta noteaza: "Se indexeaza pensiile, asa cum le-am indexat si in 2014, cu 3,75%. Avem in strategia fiscal-bugetara pastrarea indexarii cu acea medie rata a inflatiei si cresterea salariului mediu brut. Deci, exista planificat aplicarea legii, pana la urma, este legea care priveste indexarea pensiilor. Pensiile se indexeaza cu siguranta”.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]