Renuntarea la a mai gasi un loc de munca nu e un factor determinat de acordarea ajutorului de somaj. Cel putin asa arata un studiu efectuat de unii cercetari de la Universitatea din Edinburgh si desfasurat in 28 de tari din Europa.
Studiul, citat de Mediafax, indica faptul ca valoarea ajutorului de somaj nu are niciun efect in ce priveste starea de bine a persoanelor fara un loc de munca.
Paradoxal, in tarile in care ajutorul de somaj e cel mai mare, nivelul de insatisfactie al celor fara un loc de munca e si cel mai crescut.
La polul opus, Romania si Bulgaria se afla in ultimul sfert al clasamentului in ceea ce priveste nivelul valorii ajutoarelor de somaj, insa persoanele fara un loc de munca din aceste tari sunt cele mai putin afectate si, respectiv, antepenultimele cele mai afectate, noteaza Mediafax.
Raportul mai arata ca cei care nu au un loc de munca in Germania sunt cei mai afectati. In contextul acestor rezultate, autorul raportului, doctorul Jan Eichhorn de la Facultatea de stiinte Sociale si Politice din cadrul Universitatii din Edinburgh a declarat ca "cei care pretind ca ajutoarele de somaj mai mari conduc la o motivare mai redusa a persoanelor care cauta un loc de munca ar face bine sa se mai gandeasca".
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
De asemenea, acesta a mai precizat ca "in cazul celor mai multi oameni, nu gradul in care statul le da ceva este cel care determina modul in care simt ei personal experienta de nu a avea un loc de munca" si "lipsa unui loc de munca nu duce doar la o diminuare a venitului, ci si la o modificare a pozitiei sociale, care este perceputa in mod diferit in societati diferite".