Mai multi absolventi de liceu si facultate, mai multi someri

somericrestere rata somajuluiabsolventiajutor de somaj
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rata somajului la nivelul intregii tari a crescut odata cu cele mai recente sesiuni de examinare a elevilor de liceu si a studentilor. Odata cu absolvirea celor doua doua institutii de invatamant si cu neangajarea tinerilor pe piata muncii, rata somajului a crescut in mod semnificativ.

Numai in judetul Olt s-a inregistrat deja o crestere de 0,12% fata de luna iulie in ceea ce priveste numarul somerilor. Aceasta crestere a fost produsa de inregistrarea in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca a absolventilor de liceu si facultate care nu au reusit sa isi gaseasca inca un loc de munca. Astfel, la sfarsitul lunii august se inregistrau deja cu 210 mai multi someri decat in luna iulie, ajungandu-se la un total de 11.215 de someri.

Rata somajului a urcat astfel la 6,35%, iar aceasta situatie de crestere a nivelului de somaj s-a inregistrat in numeroase judete din tara, ca urmare a numarului mare de absolventi care nu s-au angajat pana in prezent.

Potrivit declaratiilor facute de Elena Iordache, purtatorul de cuvant al AJOFM Olt, s-a constatat o crestere semnificativa a somerilor in ultimele doua luni, aceasta marire a ratei de somaj avand drept cauza si depunerea dosarelor pentru ajutorul de somaj de catre absolventii de anul acesta. Astfel, in judetul Olt se inregistreaza 1.345 de absolventi, cei mai multi dintre acestia avand studii liceale, in vreme ce doar 297 dintre acestia au studii superioare.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somericrestere rata somajuluiabsolventiajutor de somaj

Data aparitiei: 12 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Mai multi absolventi de liceu si facultate, mai multi someri Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]