Valuri din ce in ce mai mari de tineri absolventi care nu isi gasesc un job pe piata muncii de la noi umfla randurile celor care isi depun dosarele la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Desi lista posturilor vacante in diferite domenii nu pare sa fie una scurta, asteptarile celor care se afla in cautarea unui loc de munca par sa nu corespunda mai deloc cerintelor angajatorilor si invers.
Aceasta discrepanta s-a produs nu numai din cauza modificarilor semnificative in ce priveste dezvoltarea tehnologica si a industriilor, dar si ca urmare a unei schimbari de mentalitati din partea tinerelor generatii.
Astfel, tinerii pun astazi mult mai mult pret pe un echilibru intre viata personala si cea profesionala, daca ne luam dupa analiza efectuata de PwC, London Business School si a Universitatii South California si care a avut la baza un sondaj la care au participat peste 44.000 de respondenti din intreaga retea de firme PwC si din generatii diferite, sondajul fiind citat de EVZ.ro.
In concret, tinerii nascuti intre 1980 si 1995 si care fac parte din Generatia Y isi doresc sa aiba parte de flexibilitate atunci cand vine vorba de locul de munca, punand totodata mai mare pret pe recunoasterea contributiei muncii lor decat pe remunerare, citeaza EVZ.ro.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Foarte multi dintre acesti tineri si-ar dori sa lucreze de acasa, declarand chiar ca ar fi dispusi sa lucreze pentru bani mai putini daca ar putea sa beneficieze de un program mai scurt de lucru.