SSM: Totul despre supravegherea sanatatii

SSM si PSIsupravegherea sanatatiimedicina muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Art. 39 – alin. (1)Angajatorul asigura, sub rezerva art. 9, evaluarea starii de sanatate pentru fiecare lucrator inaintea expunerii la pulberi de azbest si/sau de materiale cu continut de azbest.
(2)Evaluarea prevazuta la alin. (1) trebuie sa includa un examen specific al aparatului respirator, potrivit anexei care face parte integranta din prezenta hotarâre.
(3)O noua evaluare a starii de sanatate, pentru fiecare lucrator, trebuie sa se realizeze cel putin o data la fiecare 3 ani, pe toata perioada in care are loc expunerea.
(4)Medicul de medicina a muncii trebuie sa intocmeasca un dosar medical pentru fiecare lucrator, potrivit reglementarilor in vigoare.

Art. 40 – alin. (1)In urma supravegherii medicale prevazute la art. 39, medicul de medicina a muncii trebuie sa recomande angajatorului sau sa determine eventualele masuri individuale de protectie ori de prevenire care trebuie luate.
(2)Masurile prevazute la alin. (1) pot include, daca este cazul, retragerea lucratorului afectat de la orice expunere la pulberile provenite din azbest si/sau din materiale cu continut de azbest.

Art. 41 – alin. (1)Medicul de medicina a muncii trebuie sa furnizeze lucratorilor vizati informatii si recomandari cu privire la evaluarea starii lor de sanatate la care pot fi supusi dupa incetarea expunerii la azbest si/sau la materiale cu continut de azbest.
(2)Medicul de medicina a muncii care raspunde de supravegherea medicala a lucratorilor poate recomanda continuarea supravegherii medicale dupa incetarea expunerii, pe durata pe care o considera necesara pentru a proteja sanatatea persoanei in cauza.
(3)Continuarea supravegherii sanatatii prevazuta la alin. (2) se face potrivit reglementarilor in vigoare.

Art. 42 - Lucratorul expus sau angajatorul poate solicita revizuirea evaluarilor starii de sanatate prevazute la art. 41 alin. (2), potrivit reglementarilor in vigoare.

Art. 43 – alin. (1)Angajatorul tine evidenta lucratorilor desemnati sa efectueze activitatile prevazute la art. 4 intr-un registru in care trebuie sa indice natura si durata activitatii acestora, precum si a expunerii la care acestia sunt supusi, sub rezerva art. 9.
(2)Medicul de medicina a muncii responsabil cu supravegherea starii de sanatate are acces la registrul prevazut la alin. (1).
(3)Fiecare lucrator interesat poate avea acces la propriile lui rezultate continute in registrul prevazut la alin. (1).
(4)Lucratorii si/sau reprezentantii lor din intreprindere ori din unitate pot avea acces la informatiile colective anonime cuprinse in registrul prevazut la alin. (1).

Art. 44 – alin. (1)Registrul prevazut la art. 43 alin. (1) si dosarele medicale individuale prevazute la art. 39 trebuie pastrate cel putin 40 de ani de la incetarea expunerii, potrivit reglementarilor in vigoare.
(2)In cazul in care intreprinderea isi inceteaza activitatea, angajatorul trebuie sa predea directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti documentele prevazute la alin. (1), potrivit reglementarilor in vigoare.

Art. 45 – alin. (1)Registrul operativ national al bolilor profesionale declarate ca urmare a expunerii la azbest, inclusiv azbestoza si mezoteliomul, este constituit la nivelul Centrului national de coordonare metodologica si informare privind bolile profesionale din Institutul de Sanatate Publica Bucuresti.
(2)Raportarea bolilor profesionale prevazuta la alin. (1) se face potrivit anexei nr. 22 din Hotarârea Guvernului nr. 1.425/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
SSM si PSIsupravegherea sanatatiimedicina muncii

Data aparitiei: 15 Aprilie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

SSM: Totul despre supravegherea sanatatii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]