Taxa de solidaritate e considerata discriminatorie

10 Aprilie 2013
10 Aprilie 2013
Salarizaresalarii bugetaretaxa de solidaritateVictor Pontabugetul de stat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In aceasta perioada ar fi trebuit aplicata deja o taxa de solidaritate asupra salariilor bugetare, insa intentia de a introduce aceasta taxa pentru bugetarii care castiga peste 1.000 euro lunar a fost prezentata sub o noua forma.

In concret, premierul Victor Ponta a precizat ca de data aceasta aceasta taxa ar consta intr-un procente 10%, si nu unul de 16%, asa cum fusese declarat anterior.

Conform unor surse guvernamentale, insa, taxa de solidaritate de 10% pe salariile bugetarilor de peste 4.000 lei ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane lei, iar, daca s-ar aplica pe toate salariile, inclusiv din zona privata, si pensiile peste 4.000 lei, suma ar ajunge la circa 200 milioane lei.

Sumele obtinute la buget dintr-o astfel de taxa par nesemnificative pentru buget in comparatie cu riscurile ca angajati cu pregatire mai inalta si experienta sa plece din sistemul public, mai ales ca taxa in sine ar accentua discrepantele de venituri.

El a apreciat ca sumele colectate din aceasta taxa ar urma sa fie folosite pentru tariful social la energie sau pensiile recalculate ale militarilor.

Sindicatul National al Functionarilor Publici a transmis in vara anului trecut ca taxa de solidaritate pentru bugetarii cu salarii mai mari de 4.500 de lei este o initiativa guvernamentala discriminatorie si ca demersul va fi dezbatut, in vederea blocarii, prin orice mijloace legale de lupta sindicala.

Sursa: Mediafax


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]