Taxa de solidaritate de 2% din toate veniturile? Nu se va implementa impozitul 0 pentru salariile sub 2.000 de lei

Isabela Alexe
Isabela Alexe
19 Octombrie 2017
19 Octombrie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
taxa solidaritate 2%impozit salariicas si cass angajat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In ultima vreme, salariatii romani au parte de tot mai multe taxe si impozite, care se vor implementa incepand cu anul 2018, conform declaratiilor oficialilor.

Dupa trecerea contributiilor sociale in seama angajatilor, incepand cu 1 ianuarie 2018, ministrul  Finantelor, Ionut Misa, a facut alta declaratie controversata. Potrivit ministrului, impozitul 0 pentru salariile mai mici de 2.000 de lei nu va fi implementat. Iar de la anul romanii ar putea plati o taxa de soldaritate de 2%, din toate veniturile castigate.

Intrebat la o emisiune televizata ce se intampla cu impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000  de lei, Ionut Misa a raspuns: "Aceasta masura nu va fi implementata in aceasta perioada si pana la sfarsitul anului", anunta Hotnews.ro.


Ce inseamna taxa de solidaritate de 2%?

Ministrul a declarat ca:

"Este o directiva europeana care reglementeaza pentru fondul de salarii o anumita taxa (...) O plateste angajatorul la fondul de salarii, sa aiba si el o responsabilitate fata de bugetul de stat".

Desigur ca "nu poate sa insemne o taxa in plus sau crestere salariala" (...) "E o taxa ce se aplica la fondul de salariu, care nu poate fi eliminata sau comasata cu alte categorii de contributii", a mai adaugat acesta.


CAS si CASS. Romania, singura tara in care plata contributiilor sociale sunt lasate in seama angajatului?


Angajatul roman ar putea deveni responsabil cu plata exclusiva a contributiilor sociale, iar in acest fel salariatii din Romania ar deveni printre putinii din lume, care au astfel de atributii.


Aceasta declaratie a fost facuta de presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin care sustine ca din 120 de tari monitorizate, in care exista un sistem de securitate sociala dezvoltat, niciuna nu a lasat plata contributiilor sociale exclusiv "in carca salariatului". Acest mod de plata ar putea fi adoptat in curand in Romania...citeste mai multe despre CAS si CASS aici >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]