Romanii cu venituri mari NU vor plati taxa de solidaritate

Isabela Alexe
Isabela Alexe
25 Iulie 2017
25 Iulie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
taxa de solidaritateromani venituri maritaxa produse nocive
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE 25 iulie:

Taxa de solidaritate nu va introdusa, conform declaratiilor premierului Mihai Tudose, care a anuntat ca aceasta masura nu ar fi una oportuna.
 
Asadar, potrivit news.ro, Mihai Tudose a declarat ca Guvernul renunta la aceasta taxa, fiind "prea putin pentru a face ceva si prea mare deranjul."
 
Aceasta decizie vine ca urmare a declaratiilor mai multor specialisti in domeniu, care au specificat ca o astfel de masura ar fi discriminatorie, nefiind cinstit fata de oamenii care reusesc sa faca performanta in anumite domenii.
 
Surse interne au declarat ca erau vizati cei care castigau peste 14.500 lei, ceea ce inseamna de zece ori mai mult decat salariul minim brut.
 

La sfarsitul lunii trecute (iunie 2017) surse politice au declarat ca acesti bani ar ajunge la bugetul de Sanatate, informeaza Mediafax.

Iata ce a declarat, in acest sens, ministrul de finante desemnat la acea vreme, Ionut Misa: "Taxa de solidaritate se va adresa in special celor cu venituri exceptionale. Incercam sa nu afectam deloc clasa de mijloc. Astazi analizam plafonul de minim 10 salarii minime pe economie, ceea ce inseamna, ca cifra, 14.500 lei. Este vorba de ce depaseste 14.500 lei net. Vrem sa ne asiguram ca acest plafon este considerat un venit exceptional ca nu cumva sa impozitam o zona care nu ne este astazi... Nu am definit inca procentul."


Se va renunta la impozitarea dividendelor

Totusi, va disparea impozitul pe dividende de la data de 1 ianuarie 2018, iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Noul guvern are in vedere si majorarea cu cel putin 20% a impozitului pe profit obtinut din extractia de resurse naturale care nu sunt prelucrate in Romania.



NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]