Asiguratul beneficiaza, la cerere, de acordarea ajutoarelor pentru procurarea dispozitivelor medicale sau de decontarea contravalorii dispozitivelor medicale in vederea corectarii si recuperarii deficientelor organice, functionale sau fizice pentru cazurile de accidente de munca ori boli profesionale, potrivit prevederilor art. 24 alin. (1) din Legea nr. 346/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Acesta va trebui sa depuna o cerere Casei teritoriale de pensii pe raza careia isi are domiciliul si va fi insotita de recomandarea medicului curant. Cererile se analizeaza si se solutioneaza de catre Casa teritoriala de pensii.
Pentru accidentele de munca sau bolile profesionale petrecute anterior aplicarii Legii nr. 3/1964, constituie dovada a accidentului de munca sau boala profesionala orice act oficial emis de catre o autoritate competenta.
Nivelul de decontare a dispozitivelor medicale in vederea corectarii si recuperarii deficientelor organice, functionale sau fizice este stabilit in conformitate cu prevederile art. 8 alin. (2) din Regulamentul de organizare si functionare a Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si a serviciilor teritoriale de expertiza medicala a capacitatii de munca, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.229/2005.
Contravaloarea dispozitivelor medicale si serviciilor medicale in vederea recuperarii capacitatii de munca pentru asiguratii care au suferit accidente de munca sau boli profesionale se suporta integral din bugetul asigurarilor sociale de stat - partea de cheltuieli prevazuta distinct pentru acoperirea prestatiilor si serviciilor de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale, potrivit Legii nr. 346/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Codul Muncii republicat si actualizat la zi