Peste 1.000 de persoane au suferit accidente de munca in primul trimestru din 2024

Isabela Alexe
Isabela Alexe
29 Iulie 2024
29 Iulie 2024
Isabela Alexe
Isabela Alexe
accidente de munca mortaleaccident de muncaaccident de munca 2024
Peste 1.000 de persoane au suferit accidente de munca in primul trimestru din 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca un numar de 1.061 persoane au suferit accidente de munca in primul trimestru din 2024, cu 22,7% mai putine decat in aceeasi perioada a anului 2023, iar dintre acestea 12 si-au pierdut viata (in scadere cu 65,7% fata de primele trei luni din 2023).
 
Aceste statistici au fost publicate recent de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.
 
Angajatii dvs. cunosc ce obligatii au pe linie SSM? ITM-ul controleaza foarte strict acest lucru si aplica amenzi de pana la 8.000 de lei! Va oferim MODELE DE TESTE adaptate cerintelor sectorului dvs. de activitate - Puteti dovedi pe loc inspectorilor ca v-ati verificat angajatii pe linie SSM! Evitati din start amenda de 8.000 de lei, detalii AICI >>>
 

In ce domenii au existat cele mai multe accidente de munca?

 
Sectoarele economiei nationale in care au fost cele mai multe accidente de munca sunt: activitate nedeclarata - 80 de accidentati (reprezentand 10,7% din totalul accidentatilor din economia nationala); comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor -78 de accidentati (10,3% din total); industria alimentara - 44 de accidentati (6,2% din total); constructii de cladiri - 49 de accidentati (6,2% din total); fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor - 41 de accidentati (6,1% din total).
 
Sectoarele economiei nationale in care au fost inregistrate cele mai multe acciadente mortale de munca sunt silvicultura si exploatare forestiera, prelucrare lemn, fabricare produse din lemn si pluta, cu exceptia mobilei si comert cu ridicata cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete (cate doua accidente mortale de munca).
 
Un numar mare de accidentati in munca s-a inregistrat in Bucuresti - 219 accidentati (20,6% din totalul accidentatilor pe tara) si in judetele Brasov - 79 accidentati (7,4% din total), Constanta - 49 accidentati (4,6% din total), Bihor - 46 accidentati (4,3% din total) si Arges - 44 accidentati (4,1% din total).
 
Accidentati mortal in munca au fost inregistrati in judetele Alba, Arges, Bistrita-Nasaud, Brasov, Braila, Cluj, Dolj, Maramures, Neamt, Vrancea, Giurgiu si in Petrosani.
 
Din punct de vedere al varstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de munca a evidentiat faptul ca persoanele cu varsta cuprinsa intre 50-60 de ani detin ponderea cea mai mare, de 31,0%, urmate de persoanele cu varsta cuprinsa intre 40-50 de ani, care au ponderea de 25,5% din totalul persoanelor accidentate pe primele 3 luni ale anului 2024. Persoanele din grupa de varsta 50-60 de ani reprezinta totalul accidentatilor mortal pe primele 3 luni ale anului 2024.
 
Referitor la vechimea la locul de munca, 720 de lucratori, adica 67,8% din totalul accidentatilor, sunt persoane cu vechime de pana la 5 ani (dintre care 418 de lucratori accidentati, adica 39,4%, au vechime la locul de munca sub 1 an), iar cei din grupa de vechime 5-10 ani reprezinta 15,8% din totalul accidentatilor.

NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]