Proiectul de ordonanta de urgenta fost pus in consultare publica de catre Ministerul Turismului, iar actul normativ propune ca acordarea voucherelor de vacanta sa fie doar pe suport electronic, iar cei care doresc pot opta si pentru vouchere in extrasezon, in valoare mai mare, de 2.080 lei.
Proiectul include si sanctiuni pentru utilizarea necorespunzatoare a acestora.
Institutiile publice vor acorda in fiecare an, in perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2025, vouchere de vacanta...citeste mai multe despre voucherele de vacanta aici >>>
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Dar voucherele de vacanta se pot acorda pe perioada concediului de maternitate? Ce se petrece cu impozitul?
"Cum poate fi retinut impozitul pe vouchere de vacanta unei salariate care se afla in concediu de maternitate si obtine venituri impozabile?"
Conform art. 62 lit.c) din Codul fiscal, in intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
c) indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, potrivit legii.
Astfel, indemnizatia de maternitate este venit neimpozabil. Voucherele de vacanta sunt venituri impozabile in baza art. 76 alin. (3) lit. h) din Codul fiscal. Impozitul pe voucherele de vacanta acordate in perioada concediului de maternitate poate fi platit societatii de salariata.
ATENTIE!
Impozitul datorat poate fi suportat de societate prin acordarea unei prime astfel incat suma neta sa acopere creanta societatii.
Sursa: PortalCodulMuncii