Camera Deputatilor a adoptat miercuri, in calitate de for decizional, impozitarea tuturor pensiilor speciale cu pana la 85%. Proiectul de ordonanta a fost adoptat cu 307 voturi "pentru" si un singur vot "impotriva". Proiectul va fi supus votului si in plenul reunit al Parlamentului de joi deoarece vizeaza inclusiv pensiile deputatilor si ale senatorilor si va fi trimis ulterior presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.
Camera Deputatilor a votat astfel impozitarea cu 85% a pensiilor care depasesc 7.001 lei. Impozitarea de 85% se va aplica pentru suma care depaseste limita amintita. Proiectul primise deja aviz favorabil din partea Comisiei de buget.
Conform unor noi amendamente, pensiile cu valoare de pana la 2.000 de lei inclusiv nu se impoziteaza, cele cuprinse intre 2.000 si 7.000 se impoziteaza cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impoziteaza cu 85%, pentru ceea ce depaseste suma de 7.001 lei.
Claudiu Nasui (USR) a declarat, in ce priveste acest proiect, potrivit
Digi24.ro:
“Pensiile speciale sunt furt. Legea a fost bagata pe repede inainte in comisii. Proiectul nu trebuia facut pe genunchi, dar e bine ca impozitam aceste pensii speciale. Renuntam astazi la acest sistem rusinos care le-a permis unora sa aiba pensii de 76.000 de lei”.
De asemenea, potrivit aceleiasi surse, cu privire la proiectul anuntat, Lia Olguta Vasilescu (PSD) a precizat:
“Acest proiect de lege a trecut in unanimitate. Toate partidele din comisie au cazut de acord ca trebuie impozitate. Toate categoriile vor fi impozitate, fie ca e vorba de functionari parlamenatri, personal din viatia civila, primari, parlamentari, politisti, militari si chiar si fostii sefi ai statului roman. Nu mai exista vreo categorie care sa nu fie impozitata”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<