Intrebare: Va rugam sa ne spuneti cum se procedeaza in situatia in care un salariat a primit Decizia de desfiintare a postului, insa in
perioada de preaviz i s-a oferit un alt post in cadrul companiei, iar acesta a acceptat noul post. Ce se intampla cu decizia care i-a fost initial comunicata, in conditiile in care contractul de munca nu mai inceteaza? Se anuleaza decizia de desfiintare a postului?
Raspuns: Intrucat nici un text legal nu interzice revocarea deciziei de concediere, iar pe de alta parte decizia de concediere nu este un act, prin esenta, irevocabil. Actul prin care se anuleaza concedierea trebuie sa imbrace forma unei decizii.
Totodata, intrucat potrivit art. 41 alin. (1) din Codul muncii , contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor, modificarea functiei si a locului muncii (daca modificarea functiei presupune si modificarea locului muncii) se face prin inchierea unui act aditional.
Pe cale de consecinta, in situatia in care in perioada de preaviz, ca urmare a concedierii, salariatul accepta alta functie in cadrul aceleiasi unitati, angajatorul va proceda la revocarea deciziei de concediere printr-o decizie de revocare si la incheierea cu salariatul a unui act aditional la contractul individual de munca prin care se va modifica functia ocupata de respectivul salariat si, daca este cazul, a locului de munca.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<