Ce obligatii are angajatorul privind sanatatea salariatilor

11 Aprilie 2012
11 Aprilie 2012
angajatorsanatatea in muncaCodul fiscalmedicina muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




O societate urmeaza sa deconteze servicii de medicina muncii inclusiv pentru membrii de familie ai angajatilor. Vom stabili prin urmatorul studiu de caz in ce masura sumele respective sunt considerate avantaje fiscale daca salariatul solicita retinerea din salariu a serviciilor medicale decontate pentru membrul sau de familie.


Raspuns:

Conform art. 55 alin. (5) din Codul fiscal, avantajele primite in bani si in natura si imputate salariatului in cauza nu se impoziteaza.

Insa, potrivit art. 7 din HG 355/2007 , angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Astfel, angajatorul are obligatia sa asigura fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii propriilor salariati. In acest context, apreciem ca nu exista temei pentru ca angajatorul sa deconteze servicii de medicina muncii pentru membrii de familiei ai salariatilor.

Obligatia de a suporta costurile serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii revine persoanei fizice sau juridice la care membrii de familie sunt incadrati in munca.
In consecinta, consideram ca, in contractul incheiat pentru serviciile de medicina muncii nu pot fi stabilite servicii de medicina muncii in favoarea membrilor de familie ai salariatilor ci, numai in favoarea salariatilor proprii, intrucat angajatorul are obligatia de a supraveghea sanatatea propriilor salariati.



NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]