legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Suspendare perioada de proba

13 Februarie 2012
13 Februarie 2012
Codul munciiperioada de probaconcediu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare: O salariata se angajeaza, are o perioada de proba de trei luni, dupa prima luna intra in concediu medical, apoi in concediu de maternitate. Intrebarea mea este, la reluarea activitatii isi continua perioada de proba?
Contractul ei de munca poate inceta printr-o notificare scrisa in urmatoarele 2 luni de la reluarea activitatii?

Raspuns: Potrivit dispozitiilor art. 31 – 33 din Codul muncii , perioada de proba este utilizata pentru verificarea aptitudinilor salariatului.

Conform art. 31 alin. (1) din Codul muncii , pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

Totodata art. 49 alin. (6) din Codul muncii prevede ca in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept. Iar concediul pentru incapacitate temporara de munca si concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sunt cauze de suspendare a contractului individual de munca potrivit art. 50 lit. b) si art. 51 alin. (1) lit. a) din Codul muncii.

Asadar, atat concediul pentru incapacitate temporara de munca cat si concediul pentru cresterea copilului constituie cazuri de suspendare a contractului individual de munca, iar perioada de proba se suspenda pe durata lor potrivit prevederilor art. 49 alin. (6) din Codul muncii mentionate mai sus urmand ca dupa incetarea acestor cauze de suspendare salariatul sa se afle din nou in perioada de proba.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]