Incadrarea pesonalului in unitatile de invatamant superior particular

23 Decembrie 2011
23 Decembrie 2011
codul munciiinvatamantangajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare

Intr-o unitate de invatamant superior privata, responsabilul Resurse Umane si-a dat demisia, iar pentru ocuparea postului vacant a fost numita interimar o alta persoana. Cum este legal sa se faca ocuparea postului, prin concurs sau printr-o decizie a conducerii, tinand seama ca unitatea este privata?

Raspuns
 
Codul muncii prevede la art. 29 alin. (1) ca, contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
 
In alin. (2) al aceluiasi articol se dispune ca modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prevazuta la alin. (1) sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.
 
Astfel, in masura in care legea nu dispune altfel, modalitatea de verificare a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea sunt cele prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern.
 
In ceea ce priveste angajarea personalului didactic si de cercetare auxiliar si nedidactic din invatamantul universitar, art. 286 alin. (8) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 prevede ca angajarea se face prin concurs organizat de facultate sau de scoala doctorala, potrivit legii.
 
Legea educatiei nationale reglementeaza structura, functiile, organizarea si functionarea sistemului national de invatamant atat de stat, dar si particular si confesional.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]