Creste contributia la pensiile private

25 Octombrie 2011
25 Octombrie 2011
pensii privatecontributie pensiimodificare contributie pensiicota de contributiePilonul II
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Potrivit declaratiilor facute de consilierul premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, proiectul bugetului de stat pentru anul viitor prevede o crestere de pana la 3,5% a cotei de contributie aferenta fondului de pensii private obligatorii (Pilonul II), contributia actuala fiind de 3%.

In cadrul unui eveniment de specialitate, consilierul premierului a declarat: "Pentru acest an cota de contributie aplicata a fost de 3%. Comparativ cu alte state, care au aplicat reduceri ale cotei de contributie, Romania va majora acest indicator".

Calendarul intocmit initial stabilea o cota de contributie pentru Pilonul II din veniturile lunare brute de 3,5% pentru anul in curs, urmand ca in 2012 aceasta contributie sa creasca pana la 4%. Cu toate acestea, constrangerile bugetare create de instabilitatea produsa de criza economica au facut ca aceasta crestere sa fie amanata de Guvern cu inca un an.

La fondurile de pensii aferente Pilonului II cotizeaza 5,4 milioane de persoane. Activele nete  se apropie de 5,8 miliarde de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) la 30 septembrie.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]