Companiile de stat ofera salarii mai mari si isi maresc numarul de angajati

27 Iulie 2011
27 Iulie 2011
companii de statangajatisalariiprofitFondul Proprietatea
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Potrivit unui raport facut public de catre Fondul Proprietatea in ceea ce priveste companiile de stat, cheltuielile salariale si numarul de angajati detinute de acestea inregistreaza o tendinta ascendenta.

Raportul include si un top al celor mai mari zece companii de stat din sectorul energetic care au avut anul trecut cheltuieli cu salariile in valoare de aproximativ 2 miliarde de lei. Aceste salarii au fost astfel mai mari cu circa 6,4% fata de anul 2009 si au fost facute angajari intr-un an in care ritmul economic a scazut cu 1,3%.

Aceste date au fost facute publice prin intermediul Fondului Proprietatea care este actionar la aceste companii, alaturi de statul roman. Procedura a fost efectuata pentru cresterea gradului de transparenta in ceea ce priveste cheltuielile acestor companii. Astfel, pe site-ul oficial al Fondului Proprietatea au fost publicate rapoartele financiare pentru 20 de mari companii locale, dintre care 10 sunt controlate de stat si nelistate.

In total, pentru aceste zece companii, anul trecut se inregistra un numar de angajati de peste 35.550, iar salariile au fost majorate in cazul celor mai multe dintre aceste companii, in ciuda faptului ca unele dintre acestea au inregistrat profit in scadere.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]