legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Durata MAXIMA a delegarii unui angajat. Diurna deductibila

Mara Dobrin
Mara Dobrin
02 August 2017
02 August 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
delegare angajati 2017perioada delegarediurna 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului, potrivit art. 44 din Codul muncii.

"Diurna. Cate zile poate un angajat sa fie plecat in strainatate, avand o diurna deductibila, in decursul unui an?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.


Astfel, textul de lege nu prevede 1 an calendaristic, ci prevede o perioada de 12 luni. Prin urmare, solutia corecta este aceea ca in perioada 01 iunie 2016 - 31 Mai 2017 angajatorul poate dispune unilateral delegarea pe o perioada de 60 de zile calendaristice.

Ulterior, delegarea poate fi prelungita pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.

IMPORTANT! Pentru prelungirea delegarii este necesar acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.

Astfel, angajatorul poate dispune delegarea unilateral pe o perioada de cel mult 60 de zile urmand ca aceasta sa poata fi prelungita cu acordul salariatului din 60 in 60 de zile.

Intrucat Codul muncii din Romania nu distinge in ceea ce priveste aceste reguli intre delegarea in Romania si delegarea in strainatate apreciem ca aceasta perioada se aplica si in cazul delegarilor in strainatate in sensul ca delegarea poate sa fie dispusa din 60 in 60 de zile cu acordul salariatului.


...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

REGES-ONLINE: Ce trebuie sa faceti pana pe 30 septembrie 2025?


 Conform reglementarilor, angajatorii au doua obligatii esentiale:

1. Inregistrarea in platforma REGES-ONLINE
2. Completarea si transmiterea tuturor datelor pentru contractele active de munca care nu sunt deja inregistrate in sistemul anterior

Incepeti acum tranzitia catre REGES-ONLINE cu ajutorul
Ghidului practic de operare in ReviSal (Reges)

...Vezi AICI detalii complete <<

ARTICOLE SIMILARE

Delegare in strainatate. Protectia muncii

Mai multe articole despre perioada delegare

 

 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT
REGES Online. Modificarile din lege + Studii de Caz si Greseli frecvente

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“REGES Online. Modificarile din lege + Studii de Caz si Greseli frecvente”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"REGES Online. Modificarile din lege + Studii de Caz si Greseli frecvente"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]