Indicatori de performanta si evidenta salariala pentru bugetari. Declaratii ministrul Muncii

evidenta salarii bugetarisalarii institutii publicebani publiciindemnizatia somajul tehnic
Indicatori de performanta si evidenta salariala pentru bugetari. Declaratii ministrul Muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat saptamana aceasta, in cadrul unei vizite la Targu Jiu, ca sistemul public trebuie reformat, amintind insa ca 2020 a fost un an dificil pentru a provoca o asemenea reforma.
 
"Cred ca sistemul public trebuie reformat. Anul acesta a fost un an dificil pentru a provoca o asemenea reforma, dar nu va ascund ca, dificil cum a fost, chiar el trebuie sa declanseze un proces de simplificare, modernizare si suplete in sistemul public. Acest lucru nu ar trebui facut fara o evaluare obiectiva, facuta de o entitate externa care sa nu fie influentata de nimic din fluxul interior decizional si sa poata sa ne dea o imagine clara. Si mai cred ca tot acest efort pe care Guvernul Orban l-a facut de a aduce cat mai mult digitalizarea in relatiile de comunicare institutionala, de comunicare cu publicul, n-are cum, in timp, sa nu genereze niste efecte in gandirea organigramelor, a functionalitatilor tuturor pozitiilor publice", a spus Violeta Alexandru, citata de Agerpres.
 
Ministrul considera, in plus, ca salarizarea in sistemul public trebuie sa puna accent mai mult pe indicatori de performanta.
 
"De aceea sunt interesata de normarea timpului de lucru si de modul in care angajatii isi indeplinesc aceste norme pe care le stabilim impreuna, nu le voi impune. Fara sa ai aceste elemente, fara sa ai manageri in institutii, eu nu am sa pot sa ma clonez, sa ma duc peste tot in tara. Trebuie sa fie manageri in institutii publice care sa isi propuna acelasi obiectiv - sa facem eficienta", a precizat ministrul.
 
De asemenea, se are in vedere si implementarea unui sistem de centralizare a salariilor si a altor plati din sistemul public:
 
"Prin bugetari intelegem si functionari publici, si cei care lucreaza in regii si companii de stat, si pe cei care lucreaza in alte entitati finantate majoritar de stat. Eu sunt intr-un demers in care, pe langa evidentele pe care le are Ministerul Finantelor Publice din perspectiva contributiilor care se platesc si care ne arata o cifra de peste 1 milion de functionari vizavi de baza de date a ANOFM cu care ei se confrunta, mai avem si alti salariati, sa-i numesc, care lucreaza in diferite structuri finantate tot din bani publici, care isi tin evidentele pe cont propriu si pe care, personal, le-as vedea centralizate intr-un singur loc pentru a avea o imagine clara asupra tuturor celor care au salariu sau o alta forma de plata din bani publici”.
 
Totodata, ministrul a facut referire la faptul ca Inspectia Muncii verifica in ce masura indemnizatia pentru somajul tehnic al angajatilor pe perioada pandemiei sunt acordati de catre angajatori cu intarziere, si nu in termen de trei zile, potrivit legii.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
evidenta salarii bugetarisalarii institutii publicebani publiciindemnizatia somajul tehnic

Data aparitiei: 05 Noiembrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Indicatori de performanta si evidenta salariala pentru bugetari. Declaratii ministrul Muncii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]