Cine pierde veniturile lunare de completare

28 August 2013
28 August 2013
Angajare si Concedierevenitul lunar de completarepersoane disponibilizatecompanii de stat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In ce priveste acordarea veniturilor lunare de completare, au fost facute modificari prin care aceste sume nu vor mai fi acordate ca si pana in prezent, unele dintre persoanele disponibilizate fiind excluse.

In concret, venitul lunar de completare destinat sprijinirii angajatilor disponibilizati din companiile de stat pana la gasirea unui nou loc de munca nu va mai fi acordat tuturor, ca pana in prezent, ci doar acelor salariati care se vor incadra in anumite conditii.

Odata cu o ordonanta adoptata de Guvern saptamana aceasta si potrivit comunicatului emis de Executiv, noile prevederi vor functiona dupa cum urmeaza:

"Incepand cu data intrarii in vigoare a ordonantei, venitul lunar de completare prevazut de OU 36/2013 se va acorda numai persoanelor disponibilizate in conditiile stabilite prin aceasta ordonanta de urgenta, din cadrul operatorilor economici reclasificati in sectorul administratiei publice conform listei publicate de INS".

Proiectul stabilea ca persoanele disponibilizate din companii de stat vor beneficia de masuri de protectie sociala doar daca planul de disponibilizare prevede concedierea colectiva a unui numar mai mare de 1.000 salariati din acea unitate.

Venitul de completare este acordat lunar, pe perioade stabilite diferentiat, in functie de vechimea in munca a persoanelor concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta, respectiv pe 12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 3 -10 ani, pe 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca cuprinsa intre 10 si 15 ani, pe 22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca cuprinsa intre 15 si 25 de ani, si pe 24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de peste 25 de ani.

Sursa: Mediafax




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]