Procedura de evaluare si criteriile de performanta

Codul munciiLegea 40/2011procedura de evaluarecriteriile de performanta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intrebare: Conform noilor modificari ale Codului Muncii angajatorii trebuie sa modifice toate fisele de post ale angajatilor pentru introducerea criteriilor de evaluare, sau se poate intocmi un act aditional la contractul individual de munca prin care sa fie mentionate criteriile de evaluare ? Este suficient sa fie trecute criteriile in Regulamentul intern si sa existe dovada luarii la cunostinta cu semnatura de catre toti angajatii ?

Raspuns: Potrivit art. 17 alin. (2) lit. d) indice 1) din Codul muncii astfel cum a fost modificat si completat prin Legea 40/2011, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului.

Aceste criterii de evaluare trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu alin. (3) din acelasi articol.

In consecinta, contractele individuale de munca trebuie sa cuprinda, pe langa celelalte elemente obligatorii prevazute de lege, si criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului.

In lipsa altor prevederi care sa dezvolte aceste prevederi legale, criteriile de evaluare a activitatii profesionale constituie element al contractului individual de munca, dupa cum in mod expres mentioneaza legiuitorul, prin urmare trebuie sa se regaseasca in CIM, ceea ce presupune acordul de vointa al partilor.

Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului sunt prevazute ca element distinct de fisa postului, element prevazut la lit. d) a art.17 alin. (2) din Codul muncii.

In consecinta, criteriile de evaluare a activitatii profesionale constituie element al contractului individual de munca distinct de fisa postului si trebuie sa se regaseasca in chiar continutul contractului individual de munca.

In cuprinsul Regulamentului intern trebuie sa se regaseasca procedura de evaluare. Procedura de evaluare poate asigura transparenta prin stabilirea unilaterala de catre angajator insa criteriile de evaluare obligatoriu fac parte din contractul individual de munca.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciiLegea 40/2011procedura de evaluarecriteriile de performanta

Data aparitiei: 19 Mai 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Procedura de evaluare si criteriile de performanta Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]