Raspuns: Potrivit art. 17 alin. (2) lit. d) indice 1) din Codul muncii astfel cum a fost modificat si completat prin Legea 40/2011, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului.
Aceste criterii de evaluare trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu alin. (3) din acelasi articol.
In consecinta, contractele individuale de munca trebuie sa cuprinda, pe langa celelalte elemente obligatorii prevazute de lege, si criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului.
In lipsa altor prevederi care sa dezvolte aceste prevederi legale, criteriile de evaluare a activitatii profesionale constituie element al contractului individual de munca, dupa cum in mod expres mentioneaza legiuitorul, prin urmare trebuie sa se regaseasca in CIM, ceea ce presupune acordul de vointa al partilor.
Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului sunt prevazute ca element distinct de fisa postului, element prevazut la lit. d) a art.17 alin. (2) din Codul muncii.
Portal Codul Muncii
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
In consecinta, criteriile de evaluare a activitatii profesionale constituie element al contractului individual de munca distinct de fisa postului si trebuie sa se regaseasca in chiar continutul contractului individual de munca.
In cuprinsul Regulamentului intern trebuie sa se regaseasca procedura de evaluare. Procedura de evaluare poate asigura transparenta prin stabilirea unilaterala de catre angajator insa criteriile de evaluare obligatoriu fac parte din contractul individual de munca.