Basescu: Reducerea CAS nu este posibila in 2011

CAScontributiiasigurari sociale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Daca putem sustine cateva luni reducerea de CAS anul acesta, este evident ca o putem face, marea problema este ce facem in 2012, cand trebuie sa venim si cu deficitul la 3 la suta ESA, respectiv 2,5 la suta pe cash, fac o aproximare"
 
Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca reducerea contributiilor la asigurarile sociale nu este posibila, in opinia sa, in anul 2011. Intrebat daca reducerea contributiilor la sigurari sociale a fost discutata cu delegatia FMI - CE - Banca Mondiala, seful statului a raspuns negativ, citeaza Mediafax.
 
"Nu s-a discutat, dar va pot spune o parere personala si sincera si acum nu injurati aducatorul de vesti rele", a raspuns Basescu, care a precizat ca, in opinia sa, acest lucru nu este posibil. "Nu cred ca este posibil anul acesta. Daca putem sustine cateva luni reducerea de CAS anul acesta, este evident ca o putem face, marea problema este ce facem in 2012, cand trebuie sa venim si cu deficitul la 3 la suta ESA, respectiv 2,5 la suta pe cash, fac o aproximare", a explicat Traian Basescu.
 
Potrivit acestuia, aceasta ar reprezenta "o saritura" de la 4,4 la 3,5%, pe cash, aproape doua procente din PIB.  "De unde completam diferenta asta pentru plata pensiilor sau salariilor? Stim ca fondurile sunt deficitare. Aducem bani de-acasa si la sanatate si la pensii si la somaj", s-a intrebat presedintele. Seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, declara in luna februarie, ca este posibil ca la jumatatea anului executia bugetara sa arate o performanta a veniturilor mai buna decat s-a anticipat si astfel sa se creeze spatiu pentru o eventuala reducere a contributiilor de asigurari sociale, desi crede ca optiunea Guvernului ar trebui sa fie consolidarea deficitului in vederea incadrarii in tinta de 3% din PIB in 2012.
 
Traian Basescu a spus ca imbunatatirea managementului in regiile si in societatile de stat este prioritatea zero a anului 2011 si ca, in cel mai scurt timp, acestea vor fi trecute din punctul de vedere al raportarii bilantului la Ministerul de Finante. El a mentionat ca printre societatile care sunt sunt in atentie in anul 2011 si a caror functionare va trebui optimizata, cele doua complexuri energetice Turceni si Rovinari, Compania Nationala a Huilei, cel mai mare datornic la bugetul statului si cel mai mare neplatitor catre fondurile de pensii si de sanatate, Termoelectrica, Oltchim si Posta Romana. "Le mentionez public pentru ca pierderile lor, arieratele lor sunt platite de fiecare roman. Si de ce le platim? Pentru ca niste domni manageri, bine instalati politic si blagosloviti politic, nu au niciun fel de apasare, nici legata de arierate, nici legat de stocuri, nici legat de cresteri de personal, de fonduri de salarii. Ei sunt marii boieri ai economiei romanesti. Baronii economiei romanesti ii gasim, in primul rand la regiile de stat", a spus Basescu.
 
Seful statului a aratat ca in 2009 si cu precadere in 2010 s-a produs o puternica reformare a aparatului de stat, care mai continua, ca sectorul privat s-a ajustat si s-a adaptat, dar societatile, regiile de stat doar "au privit la criza". Potrivit afirmatiilor sale, anul 2011 este anul in care obiectivul major este optimizarea functionarii regiilor statului si a regiilor de interes local sau al societatilor comerciale cu capital majoritar de stat. Basescu a mentionat ca, in urma cu doua saptamani, a cerut Ministerului de Finante o situatie, care sa fie transmisa si Guvernului, din care sa rezulte ce s-a intamplat in perioada 2007-2010, daca au crescut arieratele, numarul de personal si stocurile.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CAScontributiiasigurari sociale

Data aparitiei: 09 Mai 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Basescu: Reducerea CAS nu este posibila in 2011 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]