Pensionarii militari cer demisia Guvernului pana la data de 15 martie

01 Martie 2011
01 Martie 2011
cadre militare in rezervaLegea 329/2009Legea 119/2010Legea 263/2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproximativ 10.000 de cadre militare in rezerva s-au adunat in fata monumentului Eroilor din Bucuresti, urmand a pleca in mars spre Piata Victoriei.

Conform Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), la actiuni participa militarii in rezerva si in retragere, precum si "pensionari civili, profesori, piloti, functionari publici, vamesi, politisti de frontiera".

Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, pensionarii militari ii cer „interventia in favoarea Puterii judecatoresti si a Legislativului, impotriva Executivului, considerand ca orice secunda castigata de actuala putere inseamna alunecarea Romaniei spre un dezastru ireversibil”. „Traian Basescu sa nu mai fie presedinte jucator, ci sa isi asume rolul de mediator”, solicita militarii in rezerva.
 Ei cer mai ales oprirea recalcularii pensiilor lor si respectarea hotararii ICCJ privind suspendarea aplicarii HG 735/2010.

Totodata, cadrele militare in rezerva contesta Legile 329/2009, 119/2010 si 263/2010 si OUG 1/2011, pe care le numesc legi ale genocidului si subminarii economiei nationale: „Ce se intampla sta sub semnul haosului juridic. Nu ne vom opri pana cand nu se va face dreptate, chiar daca ne vor da bani mai multi. Roberta Anastase trebuie sa plece”.

Protestatarii vor da un ultimatul membrilor Executivului, care ar trebui sa demisioneze pana la data de 15 martie, ei solicitand formarea unui Guvern de uniune nationala.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]