OIM recomanda adoptarea unor practici sigure la locul de munca in contextul pandemiei de Coronavirus

Isabela Alexe
Isabela Alexe
29 Aprilie 2020
29 Aprilie 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
covid-19inspectia munciisecuritate si sanatate in muncarisc de contagiune
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inspectia Muncii a transmis printr-un comunicat oficial faptul ca Organizatia Internationala a Muncii (OIM) a atras recent atentia ca anul acesta lucratorii se afla in prima linie, desi toata lumea este afectata de pandemia de Covid-19 si de criza globala, iar adoptarea unor practici sigure la locul de munca este esentiala.
 
La data de 28 aprilie se celebreaza Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca.
 
"Anul acesta, Organizatia Internationala a Muncii a dorit sa atraga atentia asupra faptului ca, desi toata lumea este afectata de pandemia de COVID-19 si de criza globala, lucratorii se afla in prima linie. Mai mult decat oricand, constientizarea cu privire la adoptarea unor practici sigure la locul de munca si la rolul important al celor care activeaza in domeniul securitatii si sanatatii in munca (SSM) este esentiala in diminuarea riscului de contagiune. De aceea, Ziua SSM se desfasoara sub sloganul: "Opriti pandemia: securitatea si sanatatea la locul de munca pot salva vieti!", transmite comunicatul Inspectiei Muncii.
 
OIM promoveaza crearea unei culturi a prevenirii in domeniul securitatii si sanatatii in munca, implicand toti actorii cheie din acest domeniu: autoritatile nationale, sindicatele, organizatiile patronale si specialistii in domeniul securitatii si sanatatii in munca care organizeaza activitati pentru a sarbatori aceasta data.
 
OIM a publicat Raportul "Safe Day - In fata pandemiei: Asigurarea securitatii si sanatatii la locul de munca", in care se evidentiaza riscurile care apar din raspandirea COVID-19. De asemenea, Raportul exploreaza masuri pentru prevenirea si controlul riscului de contagiune, riscuri psihosociale, ergonomice si alte riscuri de securitate si sanatate legate de munca, asociate cu pandemia.
 
Conform comunicatului, Inspectia Muncii se alatura acestui efort global si vine in intampinarea angajatorilor, lucratorilor, reprezentantilor acestora, precum si altor participanti la procesele de munca cu materiale informative, dar si prin prezentarea unor aspecte practice legate de contextul pandemic actual in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]