Inspectia Muncii: Amenzi de peste 83 milioane de euro in mai putin de un an!

amenzi inspectia munciiamenzi inspectia muncii 2019amenzi angajatorimunca nedeclarata amenzi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ca Inspectia Muncii realizeaza din ce in ce mai multe controale nu poate fi decat o veste buna, intr-o lume in care inechitatile in campul muncii sunt inca prezente si dese.

Asa se face ca inspectorii de munca au aplicat amenzi de peste 83 de milioane de lei celor peste 11.500 de angajatori sanctionati in perioada ianuarie – septembrie 2019 in urma actiunilor de control efectuate in domeniul relatiilor de munca.


Ce fel de actiuni au fost realizate de Inspectia Muncii, in 2019?


Inspectorii de munca au desfasurat actiuni de control tip campanie, tematice si de fond, cu caracter preventiv, la toate categoriile de angajatori, in primele 9 luni ale anului 2019, care s-au concretizat in urmatoarele rezultate:

    53.621 – total controale efectuate
    11.588 – total angajatori sanctionati
    18.029 – total sanctiuni contraventionale aplicate
    73.951 – total masuri dispuse ca urmare a neconformitatilor depistate
    83.315.300 lei – valoarea totala a amenzilor aplicate.


Din totalul actiunilor de control intreprinse in domeniul relatiilor de munca in primele 9 luni ale anului, 51.028 de controale au fost efectuate pentru depistarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata, conform raportului de activitate publicat pe site-ul Inspectiei Muncii.

In urma acestor actiuni de control realizate de inspectorii de munca, 6.885 de persoane au fost depistate ca desfasoara munca nedeclarata si 2.942 de angajatori au fost sanctionati. Au fost aplicate 3.052 de sanctiuni: 2.112 amenzi si 940 de avertismente.

 

Valoarea amenzilor care au fost aplicate angajatorilor pentru utilizarea muncii nedeclarate este de 73.410.000 lei, din care:

    66.170.000 lei – pentru primirea la munca a persoanelor fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, in ziua anterioara inceperii activitatii
    4.640.000 lei – pentru primirea la munca a persoanelor fara transmiterea raportului de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii




...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii >>>






de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenzi inspectia munciiamenzi inspectia muncii 2019amenzi angajatorimunca nedeclarata amenzi

Data aparitiei: 05 Noiembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inspectia Muncii: Amenzi de peste 83 milioane de euro in mai putin de un an! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]