Trebuie sa tineti cont de aspecte specifice diurnei in transporturi, de regimul fiscal al diurnei, precum si de plata diurnei.
Inevitabil, apar urmatoarele intrebari:
1. Care sunt criteriile in baza carora Inspectia Muncii alege societatile pe care urmeaza sa le controleze?
2. Ce nereguli sunt urmarite cu precadere? Care sunt sanctiunile?
3. Ce drepturi au salariatii detasati de pe/pe teritoriul Romaniei?
4. Ce obligatii revin angajatorilor la care sunt detasati salariati din alte state membre UE?
5. Ce obligatii revin angajatorilor care detaseaza salariati in alte state membre UE?
6. Ce declaratii trebuie depuse? Unde se datoreaza taxele salariale?
Se poate sa aflati raspunsurile dintr-o singura sursa si sa economisiti timp pretios?
Acum este posibil!
Pe adresa redactiei sosesc zilnic zeci de intrebari referitoare la cele mai controversate probleme legate de acordarea diurnei atat in Romania, cat si in strainatate, asa ca lucrarea a fost realizata din dorinta de a va ajuta cu absolut orice raspuns. Simplu si rapid, la doar un click distanta, fiindca traim in secolul vitezei.
Exemplele de situatii cu care se confrunta colegii dvs. sunt elocvente:
"Directorul general cu contract de mandat pleaca in delegatie in tara cu avionul de luni pana joi. Se cazeaza 3 nopti la hotel. Cum calculam diurna neimpozabila? I se deconteaza cazarea si transportul? Mentiona ca in contractul de mandat nu este precizat nimic referitor la diurna."
"Avem detasat un salariat din Germania pe o perioada de 3 luni. Poate sa primeasca diurna neimpozabila? Noi, in calitate de angajator la care salariatul este detasat trebuie sa declaram ceva la fisc sau la ITM?"
Cum au rezolvat colegii dvs. aceste probleme? Simplu! Au apelat la serviciile de specialitate oferite de corpul expertilor Rentrop & Straton.
1. Reduceti din timpul alocat cautarilor nesfarsite, incomplete si gresite pe Internet
2. Aflati in cateva secunde exact ceea ce va intereseaza in legatura cu diurna
4. Sunteti siguri ca aplicati 100% legea in litera ei
5. Aflati cele mai controversate raspunsuri pentru situatiile cu care va confruntati
...detalii aici >> 6. Cresteti performanta dvs. la locul de munca
7. Obtineti apreciere din partea colegilor si a superiorilor
Nu uitati ca in Monitorul Oficial din 19 septembrie 2018, a fost publicata HG nr. 714/2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si în cazul deplasarii in interesul serviciului. Incepand cu data de 01 ianuarie 2019 pentru personalul din institutiile publice ce se afla in delegatie sau in detasare se vor aplica noi reguli.
De la cateva ore de lucru, la doar cateva minute, cu ajutorul lucrarii! Alti specialisti s-au convins deja ca se poate!
Nu ratati lucrarea Diurna legala in Romania si in strainatate. Stocul este limitat!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Decizie de numire a persoanei responsabile de hartuire la locul de muncaIntrebare: Ne puteti indruma in ceea ce priveste elementele obligatorii pe care trebuie sa le contina decizia cu numirea persoanei desemnate pentru hartuirea la locul de munca, precum si cu atributiile acesteia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Numirea unui salariat ca vicepresedinte cu contract de mandat. Situatia contractului individual de muncaIntrebare: Avem un angajat cu contract individual de munca care urmeaza sa fie numit in pozitia de Vicepresedinte al unei subsidiare din grup. In momentul in care se va incheia contractul de mandat ce se intampla cu actualul contract de munca? Este necesara incetarea raporturilor de munca sau contractul va fi doar suspendat pe intreaga perioada a mandatului de Vicepresedinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<