Va reamintim ca 2022 va aduce modificari majore in domeniul salarizarii. Ne referim aici, de exemplu, la anumite modificari ale legislatiei muncii ce vor fi introduse de Directiva 2019/1152 a Parlamentului European (termenul de transpunere a Directivei in legislatia nationala este 1 august a.c.), precum si la modificari privind diurna, care vor intra in vigoare conform unui nou proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor.
Evident, toate aceste noutati nasc intrebari si necesita raspunsuri.
Iata de ce va invitam in data de 10 mai 2022 la Crowne Plaza Bucuresti, Sala Primavera, pentru a petrece o zi foarte densa din punct de vedere profesional la
Seminarul National de Salarizare si Contributii sociale, in compania a doua specialiste recunoscute unanim pentru profesionalismul lor: Luminita Obaciu si Rodica Mantescu.
DA, doresc sa particip la Seminarul National de Salarizare si Contributii,
detalii AICI >>>
Acestea vor lamuri impecabil modificarile legislative mai sus mentionate si, in plus, vor aborda o multime de alte subiecte sensibile, unde cadrul legislativ actual creeaza frecvent probleme.
Tematica Seminarului de Salarizare si Contributii sociale
Ce se schimba in 2022, subiecte sensibile?
I. Noutati legislative
II. Concedii
2) Concedii medicale
3) Concediul pentru cresterea copilului
La data de 20 iunie 2019 a fost adoptata Directiva 1152 privind transparenta si previzibilitatea conditiilor de munca in Uniunea Europeana, cu termen de transpunere in legislatia nationala la data de 1 august 2022. Transpunerea presupune modificari ale legislatiei privind concediu paternal, concediul pentru cresterea copilului si alte concedii.
III. Perioada de formare profesionala
1) Prevederi legale
2) Jurisprudenta nationala
3) Jurisprudenta CJUE Cauza C-909/19
IV. Diurna vs. indemnizatia de mobilitate
1) Noi reglementari legale privind diurna externa. Distinctia dintre delegare si mobilitate,
detalii AICI >>> 2) Timpul petrecut pe drum
3) Jurisprudenta Cauza E-11/20
4) Practica organelor fiscale
Aspecte importante:
Deplasarile salariatilor se pot incadra la delegare, detasare reglementata de Codul muncii, detasare transnationala sau mobilitate. Cum realizam distinctia si de ce este important?
In ce situatii se acorda diurna? Dar indemnizatia de mobilitate? Ce tratament fiscal aplicam acestora?
Categorii de salariati mobili: salariati care lucreaza pe santiere, agenti de vanzari, conducatori auto.
Ultima ora!
Camera Deputatilor in calitate de camera decizionala a adoptat un proiect de lege privind modificarea diurnei externe, care prevede ca:
Va fi limitata acordarea diurnei externe neimpozabile la trei salarii de baza; Va interveni aministia fiscala a diurnei pentru deciziile de impunere comunicate in perioada 01 iulie 2015 - data intrarii in vigoare a legii; Indemnizatia de mobilitatea va fi asimilata diurnei in anumite conditii.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<