IMPORTANT! Transferul drepturilor care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil are loc prin efectul legii independent de vointa cedentului sau a cesionarului.
Iata un caz concret prezentat in cadrul PortalCodulMuncii.ro: "Societatea a preluat salariati in conditiile art.173 si art.174 din Codul muncii si a Legii 67/2006. Va rog sa ma ajutati cu formularele de HR necesare emise de catre noul angajator = cesionar pentru salariatii preluati."
Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:
Asa cum am mentionat si mai sus, transferul salariatilor se realizeaza in temeiul actului juridic privind transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti al acesteia catre un alt angajator, act care trebuie sa contina si mentiuni cu privire la salariatii transferati.
In registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) accesati butonul MUTARE CONTRACTE apoi accesati TRANSFER CONTRACTE. Programul va pune urmatoarea intrebare:
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Operatia permite transferarea de contracte din registrul angajatorului cedent, contracte care fac obiectul unui transfer de intreprindere in baza Legii 67/2006.
Doriti sa continuati? Raspundeti DA
Apoi selectati contractele care se transfera prin dublu click. Accesati CONTINUARE.
Completati datele transferului.
Programul va recomanda sa efectuati backup.
Se recomanda efectuarea unui backup al baze de date inainte de efectuarea operatiei.
Doriti sa efectuati operatia de backup?
Angajatorul la care sunt transferati salariati ii preia in registrul general de evidenta a salariatilor prin operatia Preluare.
ATENTIE! Nu se intocmesc documente HR in cazul transferului intreprinderii. Documentul care sta la baza transferului este actului juridic privind transferul intreprinderii...citeste continuarea pe PortalCodulMuncii >>>