Topul celor mai mari angajatori cu capital privat romanesc

locuri de muncafirmeangajatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Peste 26.000 de noi locuri de munca au fost create in perioada 2005 - 2008 de catre cei mai mari 50 de angajatori cu capital privat romanesc sau de companii detinute de antreprenori cu dubla cetatenie care au business in principal in Romania. Nevoia de reducere de costuri i-a determinat pe cei mai mari angajatori cu capital autohton sa renunte la aproape 10.000 de oameni anul trecut, adica la o treime din angajatii pe care i-au recrutat timp de trei ani. Cele mai multe concedieri s-au facut in industrie, in special in constructii si textile, iar cele mai multe recrutari au fost efectuate in domeniile IT, bancar si bunuri de larg consum.

Cei mai mari 300 de angajatori au impreuna 800.000 de angajati, ceea ce inseamna ca numai 10% din efectivul de personal detinut de aceste companii a fost angajat de firmele cu capital privat romanesc. Astfel, cel mai mare angajator de pe piata locala a avut 35.520 de angajati la finele anului 2009, in timp ce compania cu cei mai putini angajati din topul celor mai mari 300 de angajatori avea la finele anului trecut 905 angajati, conform datelor obtinute de ZF de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Reprezentantii ONRC spun ca una din cinci companii nu si-a depus bilantul pentru anul 2009, astfel, este posibil ca unele companii sa nu figureze in datele centralizate de ZF.

********************************************************
Acum ai! Pe CD-ul "Ghidul angajatorului in relatia cu ITM" gasesti:
  •  raspunsurile agreate de inspectorul ITM la problemele aflate pe lista lui.
  • comentarii si interpretari legislative conforme cu cerintele ITM privind Codul muncii.
  • solutii pentru orice incercarea de a te "incuia".
...click aici pentru detalii >>
********************************************************

In topul celor mai mari 50 de angajatori cu capital privat romanesc se afla companii care si-au redus numarul de salariati cu peste 1.000 in ultimii patru ani, acestea fiind, in general, fime care activeaza in sectoare puternic afectate de declinul economic.
Spre exemplu, Hidroconstructia, cel de-al doilea constructor de pe piata locala in functie de cifra de afaceri din 2009, a renuntat in ultimii patru ani la 1.400 de salariati. Jumatate din concedierile facute in cadrul firmei, care este detinta de Asociatia Salariatilor, au fost facute anul trecut, cand au fost 740 de disponibilizari, pe fondul caracterului sezonier al lucrarilor in constructii si al discontinuitatii finantarii investitiilor.
Totusi, Hidroconstructia ramane cel mai mare angajator privat cu capital romanesc din Romania, avand peste 6.700 de salariati. "Campioana" la numarul ce concedieri in ultimii patru ani este insa o alta companie, Elvila, producatorul de mobila controlat de omul de afaceri Viorel Catarama, care a concediat aproape 1.900 de oameni in ultimii patru ani.

Totusi, Elvila nu este singura companie din industria mobilei care a operat concedieri: anul trecut, unu din cinci angajati din industria mobilei si-a pierdut locul de munca, adica 16.300 de oameni, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR).

Alte companii din topul celor mai mari angajatori cu capital romanesc care au renuntat la peste 1.000 de angajati in patru ani sunt Arabesque, care a angajat in aceasta perioada peste 1.500 de salariati si a renuntat la 1.000 dintre acestia anul trecut, Braiconf , Catex sau Oncos Impex.

Sursa: Ziarul Financiar.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de muncafirmeangajatori

Data aparitiei: 02 August 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Topul celor mai mari angajatori cu capital privat romanesc Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]