Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Fisa de post pentru sef restaurant 2019

fisa de post sef restaurantfisa postului sef restaurant 2019fisa de post cod COR 141201
Iata fisa de post pentru codul COR 141201 - sef restaurant in 2019, conform PortalCodulMuncii.ro:


Fisa de post pentru Sef restaurant


I.    Identificarea postului

1.    Numele si prenumele titularului: ............

2.   Denumirea postului: Sef restaurant

[Daca in organigrama denumirea postului difera de cea din COR, va trebui sa mentionati in fisa si denumirea din COR.]

3. Pozitia in COR / Cod: 141201

 [In cazul in care denumirea postului din firma dvs. nu se regaseste in COR, va trebui sa treceti codul din COR pentru denumirea cea mai apropiata din punct de vedere al sarcinilor si responsabilitatilor.]

4.   Departamentul/locatia: Restaurant

[Repartizarea se va face conform marimii, specificului si organigramei firmei.]

5.     Nivelul postului: Conducere

6.    Relatii ierarhice (control, indrumare, posturi supervizate):

Se subordoneaza directorului firmei
Are relatii functionale cu sefii departamentelor financiar-contabil, marketing, juridic si aprovizionare din centrala, servicii

 [Pentru punctele 4, 5 si 6 se va tine cont de marimea, specificul si organigrama firmei.]

II.    Descrierea postului

1.    Scopul general al postului

Titularul postului are rolul de a asigura functionarea optima a restaurantului in timpul programului sau de lucru.

 [In functie de marimea, specificul si organigrama firmei, scopul poate diferi. Scopul postului se va regasi detaliat in obiectul contractului definit in CIM semnat de parti.]

2.    Competente personale:

    sa aiba insusiri de personalitate: seriozitate/responsabilitate, loialitate, hotarâre, adaptabilitate, autocontrol, atitudine pozitiva, sa aiba calitati psihice necesare (spirit de observatie, rabdare, viteza de reactie, capacitate de orientare in spatiu, capacitate de comunicare etc.);
    sa nu aiba antecedente penale
    sa fie apt din punct de vedere medical

3.    Descrierea sarcinilor / atributiilor / activitatilor postului

Sarcinile de serviciu obligatorii, reprezentând 100% din norma de baza corespunzatoare unei parti de 100% din salariul de baza.

    este direct raspunzator de indeplinirea intocmai a atributiilor si prevederilor sarcinilor de serviciu stabilite in prezenta fisa
    este direct raspunzator de pastrarea bunurilor materiale sau de alta natura pe care le are in gestiune;

Atributii

•    sa planifice activitatea restaurantului
•    sa organizeze și sa conduca activitațile restaurantului
•    sa foloseasca timpul de munca exclusiv pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, in acest sens, nu se ocupa in timpul de munca de activitați care nu sunt cuprinse in atribuțiile și indatoririle sale ori nu sunt dispuse de șefi ierarhic
•    sa coordoneze intreaga activitate a restaurantului
•    sa dispuna asezarea meselor conform designului stabilit și asigurarea cadrului potrivit evenimentului
•    sa optimizeze permanent serviciile oferite, astfel incât sa fie respectate standardele calitative asumate;
•    sa supravegheze funcționarea restaurantului din punctul de vedere al aspectului, facilitatilor, curateniei si igienei, managementului;
•    sa supravegheze si sa coordoneze activitatea ospatarilor, barmanilor si picolilor, asigurându-se ca serviciul prestat de acestia este la nivelul standardelor de calitate;
•    sa asigure intâmpinarea si intretinerea clientilor, rezolvarea cererilor si plângerilor acestora intr-o maniera respectuoasa
•    sa asigure asistarea ospatarilor la luarea comenzii, prezentarea produselor si realizarea notelor de plata
•    sa mentina relatii bune de munca intre colegii din toate departamentele unitatii;
•    sa solutioneze eficient toate solicitarile si/sau reclamatiile clientilor
•    sa planifice si sa organizeze activitatea restaurantului astfel incât sa fie posibile atragerea de noi clienti fideli si pastrarea celor existenti
•    sa raspunda pentru calitatea serviciilor oferite in restaurant
•    sa raspunda pentru calitatea activitatii personalului aflat in subordine
•    sa raspunda de solutionarea prompta a solicitarilor si/sau reclamatiilor clientilor
•    sa asigure  monitorizarea cheltuielilor si respectarea bugetului alocat;
•    sa asigure supravegherea activitatii de aprovizionare cu produse alimentare si nealimentare si a bauturilor alcoolice si non-alcoolice
•    sa asigure  managementul resurselor umane existente;
•    sa coordoneze organizarea evenimentelor speciale si festive;
•    sa urmareasca solutionarea eficienta a solicitarilor clientilor
•    sa  stabileasca relatii optime cu clientii, pentru rezolvarea in timp util si in bune conditii a tuturor problemelor ocazionale
•    sa raspunda pentru administrarea bugetului, aprovizionarea eficienta a clubului, evidenta si administrarea personalului aflat in subordine
•    sa aiba capacitatea de organizare a locului de munca
•    sa participe activ la rezolvarea sarcinilor echipei
•    sa fie cinstit, loial și disciplinat, dând dovada in toate imprejurarile de o atitudine civilizata și corecta fața de toate persoanele cu care vine in contact;
•    sa respecte cu strictete regulile de protectie a muncii și P.S.I. din obiectivul unde desfasoara serviciul;
•    sa acorde ajutor, atât cât este rational posibil, oricarui alt salariat, aflat intr-o situatie de pericol;
•    sa-si insuseasca si sa respecte normele si instructiunile de protectie a muncii si masurile de aplicare a acestora;
•    sa aduca la cunostinta de indata administratorului accidentele de munca suferite de propria persoana sau de alti angajati;
•    sa coopereze cu persoanele cu atributii specifice in domeniul securitatii si sanatatii in munca, atât timp cât este necesar, pentru realizarea oricarei sarcini sau cerinte impuse de autoritate competenta pentru prevenirea accidentelor si bolilor profesionale;
•    sa refuze intemeiat executarea unei sarcini de munca daca aceasta ar pune in pericol de accidentare sau imbolnavire profesionala persoana sa sau a celorlalti colegi
•    sa informeze de indata administratorul despre orice deficienta constatata sau eveniment petrecut;
•    sa execute alte activitati in legatura cu indeplinirea sarcinilor de serviciu precizate de persoanele care au acest drept.

[In functie de marimea, specificul si organigrama firmei, sarcinile/ atributiile/ activitatile, responsabilitatile postului pot diferi.


...citeste continuarea pe PortalCodulMuncii >>>


de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fisa de post sef restaurantfisa postului sef restaurant 2019fisa de post cod COR 141201

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 17 Iunie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Fisa de post pentru sef restaurant 2019 Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

 
CIM Pe Durata Determinata Sau NedeterminataIntrebare: In invatamant, o persoana care indeplineste conditiile de pensionare ii inceteaza la acea data vechiul CIM si daca mai doreste sa predea cativa ani i se intocmeste un alt Contract Individual de Munca ca sa-si poata prelungi activitatea in acea unitate. Acest nou CIM se incheie pe durata determinata sau nedeterminata?
 

Raspuns: La orice tip de pensionare contractul individual de munca inceteaza.Continuarea activitatii se poate... citeste tot raspunsul aici


ARTICOLE SIMILARE

Fisa de post pentru sef restaurant 2019

Mai multe articole despre fisa de post sef restaurant
Descarca GRATUIT
“SALARIZAREA: modificari majore in 2019 - 7 Cazuri Practice explicate de specialisti”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.

 

eNews Resurse Umane

Angajarea - pasii catre o recrutare de succes - Cazuri practice, solutii si exemple
Descarcati GRATUIT raportul special

"Angajarea - pasii catre o recrutare de succes - Cazuri practice, solutii si exemple"
 

 

 


 
Angajarea - pasii catre o recrutare de succes
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Angajarea - pasii catre o recrutare de succes - Cazuri practice, solutii si exemple"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]