Specialistii din domeniu ne invita sa aflam cum se intocmeste un dosar SSM perfect pus la punct. Discutam despre sarcini ce cad in responsabilitatea specialistilor din domeniu, insa care pot fi incorect puse in aplicare daca nu exista cunostinte suficient de solide.
Cateva dintre actele si documentele ce va pot fi solicitate in cadrul unui control ITM: - fisa individuala de instructaj SSM a unui angajat ales la intamplare
- planul de actiune in caz de pericol grav si iminent
- setul de materiale pe care le folositi pentru informarea si educarea salariatilor in domeniul SSM
- regulamentul intern al firmei, deschis la capitolul unde sunt precizate obligatiile SSM
- fisa de instruire a persoanei desemnate sa acorde primul ajutor in firma dvs.
- normativul intern de acordare a echipamentelor individuale de protectie (EIP) si de lucru (EIL), corespunzator riscurilor activitatilor desfasurate in firma dvs.
Atentie! Aveti peste 75 de obligatii legale pe linie de SSM!
Articolul 6 din Legea nr. 319/2006 va obliga sa asigurati „securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca”, ceea ce inseamna ca, practic, nimic nu este lasat pe dinafara.
Aveti obligatii care merg de la instruirea lucratorilor, evaluarea riscurilor si stingerea incendiilor pana la acordarea primului ajutor si protectia speciala a gravidelor.
In total sunt peste 75 de obligatii pe linie SSM prevazute in Legea nr. 319/2006 si tot atatea posibile abateri care se sanctioneaza cu amenzi de pana la 10.000 de lei. Iar daca aceste abateri creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala atunci ele devin infractiuni si pot fi pedepsite cu pana la 3 ani de inchisoare.
Detalii mai multe va sunt oferite aici >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Muncitor necalificatIntrebare: Se poate angaja un muncitor necalificat (in cazul meu fabricarea de usi si ferestre din metal) care nu are nicio diploma?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
REGES. Introducerea elementelor noiIntrebare: Dupa migrarea in Reges-online trebuie actualizate datele contractele individuale de munca active. Cum se face actualizarea acetor date cu corectie contract sau modificare contract ? Daca se foloseste modificare contract (desi nu se modifica nimic in contractul de munca) trebuie facute acte aditionale sau se fac modificarile in baza HG 295 fara a avea nici un act aditional? In cazul acesta data la care se produc efecte este data cand se fac aceste modificari sau data la care a intrat in vigoare...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<