Declaratia unica se modifica. Nu asteptati deciziile de impunere prin posta

Isabela Alexe
Isabela Alexe
22 Ianuarie 2020
22 Ianuarie 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
declaratia unica 16 martie 202016 martie declaratia unicaimpozit declaratia unicadecizie de impunere
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Declaratia unica va fi modificata si va include veniturile din tranzactionarea criptomonedelor, iar depunerea ei se va face pana pe data de 16 martie 2020, asa cum a explicat recent Corina Mindoiu, Partener Asociat, Departamentul Impozit pe Venit si Contributii Sociale, EY Romania.
 
"Suntem in al treilea an de declarare a veniturilor prin prisma unui formular consolidat care a suferit de-a lungul acestor ani modificari mai mult de format. Va suferi modificari si, in curand, veniturile din tranzactionarea criptomonedelor vor trebui declarate prin prisma acestui formular. Restul modificarilor sunt mai mult de forma, nimic material. Ce vreau sa retineti vizavi de declaratia unica este ca termenul de depunere a formularului este 16 martie 2020. Nu avem nicio informatie cu privire la prelungirea termenului asa cum s-a intamplat in anii precedenti. Data de 16 martie 2020 este si termen de plata a impozitului pe venit pentru anul 2019 si a contributiei sociale de sanatate sau a contributiei la pensie pentru anul 2019. De vreo doi ani nu mai avem decizie de impunere. Deci va rog frumos nu asteptati deciziile prin posta pentru ca nu o sa vina", a spus Corina Mindoiu, potrivit Agerpres. 
 
De asemenea, aceasta a precizat ca se aplica principiul autoimpunerii in sensul in care contribuabilul isi calculeaza taxele aferente veniturilor realizate, cauta contul pentru plata lor si tot el plateste.
 
Reprezentantii firmei de consultanta le recomanda contribuabililor sa nu astepte pana 16 martie depunerea declaratiei pentru ca exista riscul ca Spatiul Privat Virtual sa se blocheze.
 
Conform aceleiasi surse, Corina Mindoiu a precizat ca in ultima jumatate a anului trecut Directia Antifrauda a desfasurat o campanie tematica ce a vizat tratamentul fiscal din punct de vedere al impozitului pe venit si contributiilor sociale pentru tichetele cadou achizitionate de companii. Astfel, aceasta a spus ca in urma controalelor au fost descoperite doua situatii: tichete cadou acordate propriilor angajati si tichete cadou acordate angajatilor companiilor partenere pentru a creste vanzarile.

NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]