REVISAL: Erori majore la inregistrarea contractelor de munca ale angajatilor

revisal 2016contract de muncaerori revisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Angajatorii care vor sa inregistreze contractele de munca ale salariatilor o pot face cu ajutorul aplicatiei informatice distribuite gratuit de Inspectia Muncii, dar trebuie sa fie atenti la o serie de amanunte pentru a fi siguri ca procesul a decurs bine.

Astfel, daca o informatie a fost, din neatentie, introdusa gresit in programul REVISAL, este necesara utilizarea functia de corectie, pentru a repara greseala.

Ce erori se pot produce atunci cand inregistrezi un contract de munca in REVISAL:


1. Numarul de contract. Daca acesta a fost inregistrat gresit in REVISAL, in cazul unei persoane nou angajate, nu este totul pierdut. Asadar, conform site-ului Inspectiea Muncii, elementul "Numar contract" contine numarul de identificare atribuit de angajator fiecarui contract.  Elementul "Numere Contract Vechi" contine un sir de caractere reprezentand valorile anterioare in cazul corectiei elementului "Numar Contract". Astfel, utlizand functia CORECTIE corectati numarul de contract si nu veti avea doua contracte active.

2. Inregistrari gresite la nivelul contractului de munca. Se poate petrece urmatorul caz: din neatentie, angajatorul poate trece, din greseala, o alta functie/ocupatie unui angajat, in momentul inregistrarii. In acest context, aceasta actiune poate fi realizata prin functia “Corectie informatii” sau “Modificarea” din REVISAL. Iata ce se poate modifica, in cazul contractului de munca: Functia; Incetarea contract; Tipul contractului; Durata contractului.

3. Introducerea in REVISAL a unui contract de munca la un alt angajator, fata de cel corect. In aceasta situatie se va realiza incetarea contractului, la aceeasi data la care angajatul in cauza a inceput activitatea. Dupa aceea, la rubrica de observatii se va mentiona temeiul legal. Urmatorul pas este introducerea contractului la angajatorul corect, cu mentiunea: declarat initial eronat pe o alta companie.

Toate aceste modificari sau corecturi sunt urmate de transmiterea lor online, la fel ca si contractele nou introduse, catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM).


Este bine de stiut ca absolut toate modificarile sau corecturile pot fi vizualizate in "Istoric contract". Totodata, angajatorii trebuie sa aiba in vedere ca in cadrul aplicatiei REVISAL nu exista functia de stergere a unui contract de munca.

Desigur ca angajatorii pot intalni tot felul de situatii, chiar si dupa ce au inregistrat cu succes contractul de munca in REVISAL. De exemplu, ce trebuie facut daca salariatul aflat in perioada de proba doreste incetarea contractului de munca? In aceasta situatie, angajatorul este obligat sa emita o decizie de incetare a contractului de munca. Pentru a afla mai multe detalii, citeste raspunsul integral aici.

Sursa: portalcodulmuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
revisal 2016contract de muncaerori revisal

Data aparitiei: 28 Septembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

REVISAL: Erori majore la inregistrarea contractelor de munca ale angajatilor Nota: 4.29 din 5 - 12 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]