REVISAL: Erori majore la inregistrarea contractelor de munca ale angajatilor

Mara Dobrin
Mara Dobrin
28 Septembrie 2016
28 Septembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
revisal 2016contract de muncaerori revisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Angajatorii care vor sa inregistreze contractele de munca ale salariatilor o pot face cu ajutorul aplicatiei informatice distribuite gratuit de Inspectia Muncii, dar trebuie sa fie atenti la o serie de amanunte pentru a fi siguri ca procesul a decurs bine.

Astfel, daca o informatie a fost, din neatentie, introdusa gresit in programul REVISAL, este necesara utilizarea functia de corectie, pentru a repara greseala.

Ce erori se pot produce atunci cand inregistrezi un contract de munca in REVISAL:


1. Numarul de contract. Daca acesta a fost inregistrat gresit in REVISAL, in cazul unei persoane nou angajate, nu este totul pierdut. Asadar, conform site-ului Inspectiea Muncii, elementul "Numar contract" contine numarul de identificare atribuit de angajator fiecarui contract.  Elementul "Numere Contract Vechi" contine un sir de caractere reprezentand valorile anterioare in cazul corectiei elementului "Numar Contract". Astfel, utlizand functia CORECTIE corectati numarul de contract si nu veti avea doua contracte active.

2. Inregistrari gresite la nivelul contractului de munca. Se poate petrece urmatorul caz: din neatentie, angajatorul poate trece, din greseala, o alta functie/ocupatie unui angajat, in momentul inregistrarii. In acest context, aceasta actiune poate fi realizata prin functia “Corectie informatii” sau “Modificarea” din REVISAL. Iata ce se poate modifica, in cazul contractului de munca: Functia; Incetarea contract; Tipul contractului; Durata contractului.

3. Introducerea in REVISAL a unui contract de munca la un alt angajator, fata de cel corect. In aceasta situatie se va realiza incetarea contractului, la aceeasi data la care angajatul in cauza a inceput activitatea. Dupa aceea, la rubrica de observatii se va mentiona temeiul legal. Urmatorul pas este introducerea contractului la angajatorul corect, cu mentiunea: declarat initial eronat pe o alta companie.

Toate aceste modificari sau corecturi sunt urmate de transmiterea lor online, la fel ca si contractele nou introduse, catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM).


Este bine de stiut ca absolut toate modificarile sau corecturile pot fi vizualizate in "Istoric contract". Totodata, angajatorii trebuie sa aiba in vedere ca in cadrul aplicatiei REVISAL nu exista functia de stergere a unui contract de munca.

Desigur ca angajatorii pot intalni tot felul de situatii, chiar si dupa ce au inregistrat cu succes contractul de munca in REVISAL. De exemplu, ce trebuie facut daca salariatul aflat in perioada de proba doreste incetarea contractului de munca? In aceasta situatie, angajatorul este obligat sa emita o decizie de incetare a contractului de munca. Pentru a afla mai multe detalii, citeste raspunsul integral aici.

Sursa: portalcodulmuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]