Corectarea informatiilor in Revisal. Ce sanctiuni se aplica in cazul corectiilor ulterioare?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
23 Martie 2023
23 Martie 2023
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
corectare erori revisalcorectare informatii revisalHG nr.905/2017
Corectarea informatiilor in Revisal. Ce sanctiuni se aplica in cazul corectiilor ulterioare?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In randurile urmatoare, vom stabili cum se efectueaza corectarea erorilor in ReviSal, stabilind daca data producerii efectelor este data descoperirii erorii sau data la care a fost facuta eroare. De asemenea, vom stabili daca exista sanctiuni pentru astfel de erori.

Solutia consultantului:

Conform art. 4 alin.(6) din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.

Instructiuni clare, pas cu pas, privind absolut orice inregistare in ReviSal in 2023 cu ajutorul Caietului practic de completare in ReviSal!
 
Contine indicatii complete, exemple, studii de caz, situatii atipice, detalii AICI >>>

Asadar, corectia unei informatii introduse gresit trebuie efectuata imediat ce angajatorul a luat cunostiinta de existenta acesteia. 

ATENTIEIn cazul in care se descopera o eroare in completarea elementelor contractului in registru, la un eventual control se aplica prevederile art.8 alin.(3) lit.b) din HG nr.905/2017, potrivit carora completarea registrului cu date eronate sau incomplete constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3000 lei la 6000 lei.

Pentru a corecta in Revisal informatia introdusa gresit, din meniul Contracte se utilizeaza functia corectie, se selecteaza apoi contractul asupra caruia urmeaza sa intervenim cu o corectie, se identifica informatia intordusa gresit si se corecteaza.

In campul data producerii efectelor  se va specifica data de la care corectia opereaza, mai exact data la care informatia trebuia introdusa corect. 

Dupa salvarea modificarilor, se genereaza si se transmite fisierul catre ITM, cu ajutorul portalului reges.inspectiamuncii.ro. 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]