In randurile urmatoare, vom stabili cum se efectueaza corectarea erorilor in ReviSal, stabilind daca data producerii efectelor este data descoperirii erorii sau data la care a fost facuta eroare. De asemenea, vom stabili daca exista sanctiuni pentru astfel de erori.
Solutia consultantului:
Conform art. 4 alin.(6) din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
250 Modele Fise de Post
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Asadar, corectia unei informatii introduse gresit trebuie efectuata imediat ce angajatorul a luat cunostiinta de existenta acesteia.
ATENTIE! In cazul in care se descopera o eroare in completarea elementelor contractului in registru, la un eventual control se aplica prevederile art.8 alin.(3) lit.b) din HG nr.905/2017, potrivit carora completarea registrului cu date eronate sau incomplete constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3000 lei la 6000 lei.
Pentru a corecta in Revisal informatia introdusa gresit, din meniul Contracte se utilizeaza functia corectie, se selecteaza apoi contractul asupra caruia urmeaza sa intervenim cu o corectie, se identifica informatia intordusa gresit si se corecteaza.
In campul data producerii efectelor se va specifica data de la care corectia opereaza, mai exact data la care informatia trebuia introdusa corect.
Dupa salvarea modificarilor, se genereaza si se transmite fisierul catre ITM, cu ajutorul portalului reges.inspectiamuncii.ro.