REVISAL: cum se procedeaza in cazul angajatilor care solicita concedii fara plata

Mara Dobrin
Mara Dobrin
11 Octombrie 2016
11 Octombrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
concediu fara platarevisal 2016concedii fara plata revisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Companiile angajatoare inregistreaza contractele de munca ale angajatilor cu ajutorul aplicatiei informatice distribuite gratuit de Inspectia Muncii, iar orice modificare a contractului de munca trebuie raportata de angajator.


Astfel, daca o informatie a fost introdusa gresit in programul REVISAL, este necesara ajustarea cat mai rapida a acesteia, folosind functiile de corectie.

Desigur, exista multe cazuri in care angajatorii se afla in dilema si nu stiu exact cum sa procedeze in situatiile intalnite. De exemplu, ce se petrece daca un salariat a facut o cerere de concediu fara plata? Aceasta trebuie inregistrata in REVISAL?

Specialistii de la PortalCodulMuncii au dat raspunsul pentru orice persoana afla in situatia de mai sus.

Conform art. 154 din Codul Muncii salariatii au dreptul la concedii fara plata, durata acestuia fiind stabilita prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

De la data de 1 august 2011, perioadele in care salariatii beneficiaza de concedii fara plata acordate in baza art. 54 din Codul muncii, precum si orice alta cauza de suspendare se vor inscrie in registrul de evidenta al salariatilor.

Astfel, este necesara inregistrarea in REVISAL a suspendarii contractului individual de munca (CIM), mentionand urmatoarele aspecte: temeiul de suspendare; perioada de desfasurare a suspendarii (data la care incepe si cea la care ia sfarsit). Acesta lucru trebuie facut inainte de implinirea a 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Este demn de mentionat ca suspendarea CIM se realizeaza in temeiul cererii salariatului pentru concediu, fara salariu pentru ziua respectiva.

Deci, angajatorii mai trebuie sa stie ca perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, trebuie inregistrate in programul REVISAL.

Mai multe detalii despre concediile fara plata ale angajatilor si inregistrarea acestora poti citi pe PortalCodulMuncii




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]