Asa cum bine stim, in contractul individual de munca (CIM) al salariatului se inscrie, ca element obligatoriu, locul muncii sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri.
Exista 2 situatii distincte:
- stabilirea in CIM a unui loc de munca fix, situatie in care salariatul isi va desfasura activitatea la acest loc de munca;
- posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri, situatie in care in CIM nu este prevazut un loc de munca fix.
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
250 Modele Fise de Post
In cea de-a doua situatie, salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura. Prestatiile suplimentare nu sunt stabilite prin lege, prin urmare vor trebui negociate de catre parti si incluse in CIM al salariatului.
In modelul-cadrul al contractului individual de munca, aprobat prin OMMSS 64/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, la lit. D. Locul de munca trebuie prevazuta una dintre urmatoarele optiuni:
1.Activitatea se desfasoara la .................................
2.In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel: ...............................
In situatia in care salariatul trebuie sa isi desfasoare munca la mai multe puncte de lucru, angajatorul poate recurge la mobilitatea locului de munca, situatie in care veti inscrie la lit. D, pct. 2 din CIM locurile in care acesta isi va desfasura activitatea.
In actul aditional angajatorul va mentiona ca se modifica lit. D Locul de munca aceasta urmand sa aiba urmatorul cuprins:
1.Activitatea se desfasoara la .................................
2.In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel: Luni – Marti la punctul de lucru situat in...............................
Miercuri –Vineri la punctul de lucru situat in …………………………………………..
Raspuns oferit de Consilier Juridic Rodica Mantescu pentru PortalCodulMuncii.ro