Corpul european de solidaritate: primele plasamente de munca/stagii

corpul european de solidaritateplasamente de muncaforta de munca 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In intervalul scurt de la crearea Corpului european de solidaritate, din decembrie 2016 incoace, au fost realizati pasi importanti: in luna martie au inceput demersurile pentru primele stagii de voluntariat, iar acum urmeaza sa fie lansate mii de locuri de munca si de stagii.

In acest scop, Comisia Europeana sprijina doua proiecte conduse de serviciile publice pentru ocuparea fortei de munca din Italia si din Franta, care vor oferi unui numar de maximum 6.000 de tineri plasamente in domenii legate de solidaritate in alte tari ale UE.

Comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, Marianne Thyssen, a declarat:

„Corpul european de solidaritate isi propune sa creeze mai multe oportunitati de o calitate mai buna. Ma bucur ca incepand de astazi, odata cu lansarea componentei profesionale, Corpul le ofera tinerilor nostri intregul sau potential. In cooperare cu serviciile publice pentru ocuparea fortei de munca si cu partenerii locali, vom oferi pentru mii de tineri o oportunitate concreta de ocupare a unui loc de munca sau de efectuare a unui stagiu in domenii legate de solidaritate in intreaga Europa. Acest lucru le va permite sa isi dezvolte competentele si sa isi imbunatateasca perspectivele viitoare pe piata muncii.”

Cele doua proiecte conduse de serviciul public din Franta pentru ocuparea fortei de munca (Pôle Emploi) si de agentia nationala italiana pentru politici active pentru piata fortei de munca (ANPAL) aduc laolalta servicii publice si organizatii din diferite state membre ale UE, pentru a oferi locuri de munca sau stagii tinerilor cu varste intre 18 si 30 de ani. Participantii selectati vor avea posibilitatea de a desfasura o gama larga de activitati, cum ar fi asistenta medicala, integrare sociala, protectie a mediului, asistenta pentru migranti si refugiati sau ajutor alimentar, in alta tara din UE. Proiectele se vor adresa angajatorilor, vor asigura gasirea candidatilor potriviti pentru posturi si vor oferi participantilor sprijin financiar si de alta natura, cum ar fi cursuri de formare. Proiectele sunt finantate cu peste 14 milioane de euro prin programul pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala.

Calendar si etape urmatoare

Cele doua proiecte vor continua sa sprijine tinerii pentru gasirea de plasamente transfrontaliere pana in primavara anului 2019 si vor colabora cu alte proiecte in materie de plasamente profesionale pentru Corpul european de solidaritate.


Anuntat in septembrie 2016 de presedintele Jean-Claude Juncker, Corpul European de Solidaritate a fost lansat in 7 decembrie 2016. De atunci, peste 32.000 de tineri s-au alaturat lui, dintre care 1.383 din Romania.

In martie 2017, a inceput corelarea dintre candidatii pentru stagii de voluntariat cu organizatiile interesate. Pana in prezent, au fost contactati aproape 11.500 de participanti si au fost acceptate 460 de plasamente.

Obiectivul este ca, pana la finalul anului 2020, un numar de cel putin 100.000 de tineri sa participe la Corpul european de solidaritate.


Sursa: europa.eu


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
corpul european de solidaritateplasamente de muncaforta de munca 2017

Data aparitiei: 03 August 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Corpul european de solidaritate: primele plasamente de munca/stagii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]