Inspectia Muncii continua seria controalelor! Munca nedeclarata, una dintre cele mai mari probleme

Mara Dobrin
Mara Dobrin
25 Septembrie 2019
25 Septembrie 2019
Mara Dobrin
Mara Dobrin
controale inspectia muncii septembrie 2019inspectia muncii munca nedeclaratamunca nedeclarata amenzi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectia Muncii a efectuat in perioada 2 - 13 septembrie 2019, actiuni de control in urma carora a aplicat amenzi in valoare totala de 3,52 milioane de lei.


Inspectorii de munca au depistat 172 de persoane care desfasurau munca fara forme legale, dintre care 20 erau din judetul Arad, iar 15 din Bucuresti, informeaza reprezentatii de la Inspectia Muncii.


In domeniul relatiilor de munca, angajatii Inspectiei Muncii au efectuat 1.993 de controale, in urma carora au aplicat amenzi in valoare de peste 2,94 milioane de lei, din care 2,4 milioane de lei pentru munca nedeclarata, si au fost sanctionati 420 de angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.533 de controale, in urma carora s-au aplicat amenzi de 578.150 de lei.

Este demn de mentionat ca angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 290 de evenimente, care sunt verificate de inspectorii de munca pentru a se stabili daca vor fi incadrate ca fiind accidente de munca. Dintre acestea, 140 de evenimente au avut loc in Bucuresti, 30 in judetul Timis si 28 in judetul Cluj.


Autorizatie pentru detinerea, utilizarea si comercializarea substantelor periculoase



Este necesara obtinerea unei Autorizatii pentru detinerea, utilizarea si comercializarea substantelor toxice ex. metanol?


Raspuns:

Legea nr. 360/2003 stabileste cadrul normativ general pentru controlul efectiv si supravegherea eficienta a regimului substantelor si preparatelor chimice periculoase, in vederea protejarii sanatatii populatiei si a mediului impotriva actiunii negative a substantelor si preparatelor chimice periculoase.

Lista substantelor si preparatelor chimice periculoase este prevazuta REGULAMENTUL (CE) nr. 1272/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN sI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008 privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si a amestecurilor...citeste mai multe si afla parerile expertilor in domeniu pe PortalSSM >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]