Sporul de weekend. Ce se intampla daca nu il inregistrezi in Revisal?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
27 August 2015
27 August 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
revisalsporul de weekendspor de weekendspor weekend in revisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sporul pentru munca in zilele de repaus saptamanal se stabileste prin contractul individual sau colectiv de munca.  In cadrul acestui contract se va stabili daca sporul se aplica la salariul brut de incadrare indiferent de cate ore a lucrat in weekend sau se calculeaza raportat la numarul de ore lucrate in weekend, legea neprevazand nimic in acest sens.

Sporul, astfel stabilit, in cuantum sau procent, se va inregistra in Revisal (registrul general de evidenta a salariatilor) daca salariatii nu desfasoara activitate ocazionala in zilele de sambata, precizeaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.


Potrivit art. 9 alin. (1) lit. e) din HG 500/2011 privind registrul de evidenta a salariatilor publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 372 din 27 mai 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu art. art. 9 alin. (2) lit. c) din HG 500/2011, completarea registrului cu date eronate sau incomplete constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.500 lei la 5.000 lei.

Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica, insa intotdeauna repausul saptamanal se acorda in natura (art. 137 alin. 1-3 din Codul muncii republicat).

Daca repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, situatie in care salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Atentie la faptul ca  munca prestata in zilele de repaus saptamanal se compenseaza cu timp liber corespunzator, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, salariatii beneficiind, in aceasta situatie, de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Sursa: PortalCodulMuncii.ro




NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]