Insa claritatea in gandire si curajul profesional nu sunt doua aspecte prea des intalnite. Foarte des avem de-a face cu angajati purtati de vant, de colo pana dincolo. Sunt angajati care nu stiu nici ei foarte bine incotro merg, catre cei se indreapta cu toate panzele sus.
Nu acestia sunt cei care vor refuza o promovare, mai mult ca sigur. Dar care sunt?
Iata 3 exemple exceptionale de profesionisti care vor refuza in mod legitim o promovare:
1. Cand promovarea departeaza angajatul de obiectivele sale profesionale. Daca te departezi de drumul pe care stii in mod clar ca trebuie sa mergi, promovarea nu mai reprezinta un motiv de bucurie.
Se prea poate ca la jumatatea drumului, magia cresterii salariului sa se stearga si sa realizezi ca te-ai departat de visul tau profesional.
40 Modele de Regulament Intern
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
2. Cand promovarea aduce la pachet sarcini pe care nu le poti indeplini in mod excelent. Se spune ca managerii si profesionistii cei mai buni sunt in stare sa apuce imbucaturi uriase si sa mestece din mers. Adevarul este ca nu toti suntem facuti sa lucram sub presiune, sa oferim rezultate izvorate din decizii luate prea rapid si uneori in lipsa de timp de gandire.
3. Cand promovarea presupune mai multa munca, sarcini mai complexe, mai putin timp petrecut alaturi de familie. Daca promovarea iti distruge echilibrul dintre profesie si viata personala, se prea poate sa nu fi facut nicio afacere. Rupi din stanga ca sa pui in dreapta si ajungi sa regreti fiindca nu ai facut nimic bun. Ai reusit doar sa dezechilibrezi lucrurile.
Promovarile reprezinta oportunitati pe care oricine ar trebui sa le prinda atunci cand sunt oferite, cand sunt puse la bataie, insa nu cu orice pret. Fiecare decizie vine cu pretul ei, sa nu uitam.
Sa aveti succes, curaj profesional si cariere stralucite!