Divort prin acordul partilor. Cand angajatorul darama ce a construit in ani de zile

motivarea angajatilormotivare angajaticoncedieredemisie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


“Divortam! Vreau un divort cat se poate de rapid si cat se poate de curat si linistit. Vreau sa discuti cu avocatul meu cat se poate de curand, azi, acum.“
 
Sunt cuvintele pe care le spui partenerilor din viata personala. Si o casnicie toxica ar fi bine sa se termine cat se poate de repede, pentru binele ambelor parti.
 
Interesant este ca si relatia dintre angajat si angajator poate fi scindata exact la fel, din initiativa uneia dintre parti sau din initiative ambelor parti.
 
Din pacate, nivelul fluctuatiei de personal aduce in companie efecte negative foarte puternice iar cele mai multe demisii apar in urma conflictelor si neintelegerilor dintre angajatori si angajati.
 
Cateva motive pentru care apar divorturile intre angajati si angajatori:
 
  1. Lipsa strategiilor de motivare. Aici nu includem sub nicio forma strategiile de indimidare, santaj emotional, inducere a sentimentului de teama ca urmare a neindeplinirii obiectivelor de munca samd.

    Un angajator inteligent va miza pe strategii eficiente de motivare: bonusare la indeplinirea si depasirea obiectivelor, incurajare si sisteme de punctaj, promovari si oportunitati de dezvoltare profesionala.

     
  2. Angajatorii uita de promisiunile de la angajare. Uitam ca am promis angajatilor nostri posibilitatea de a fi promovati in maxim jumatate de an de cand intra pe postul lor. Uitam de promisiunea ca salariile lor vor fi majorate dupa primele 4 luni de la angajare. Uitam multe, insa nu si angajatii nostri!
     
  3. Angajatorii cred ca un angajat capabil, competent si care reuseste sa ofere rezultate bune in munca sa, ar putea sa faca acelasi lucru si cand cantitatea de munca, cand volumul de munca creste si tot creste.

    Tentatia este mare, insa nu va lasati amagiti de faptul ca un angajat accepta sarcinile in plus pe care i le strecurati in ziua sa de munca. Cu timpul, se poate ca angajatii nostri sa realizeze ca timpul lor de munca a suferit modificari dramatice. Si sa tinem cont de faptul ca viata personala ar trebui sa fie in echilibru cu viata profesionala. Orice dezechilibru se va transforma in efect negativ pentru intreaga afacere.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
motivarea angajatilormotivare angajaticoncedieredemisie

Data aparitiei: 25 Martie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Divort prin acordul partilor. Cand angajatorul darama ce a construit in ani de zile Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]