Cand apelam la servicii externe de prevenire si protectie?

29 Ianuarie 2014
29 Ianuarie 2014
ssmprotectia munciiservicii externe de prevenire si protectie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Angajatorul este obligat sa apeleze la servicii externe de prevenire si protectie pentru a asigura cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporara de munca in urmatoarele cazuri:
- cand nu dispune de personal competent sau nu are personal suficient pentru a forma comisia de cercetare a evenimentului;
- cand si-a asumat chiar el atributiile in domeniul securitatii si sanatatii in munca si nu poate face parte din comisia de cercetare a evenimentului.

Daca intr-un eveniment sunt implicate victime cu angajatori diferiti, in comisia de cercetare
numita de angajatorul la care s-a produs evenimentul vor fi nominalizate si persoane numite prin decizie scrisa de catre ceilalti angajatori.

Pentru cercetarea evenimentelor se pot solicita experti sau specialisti, cum ar fi cei din cadrul unor operatori economici cu competente potrivit prevederilor legale sa efectueze expertize tehnice.

Expertizele tehnice vor face parte integranta din dosarul de cercetare a evenimentului, iar
cheltuielile aferente efectuarii lor se suporta de catre angajatorul la care a avut loc evenimentul sau care se face raspunzator de organizarea activitatii in urma careia s-a produs evenimentul.

Cercetarea unui eveniment urmat de incapacitate temporara de munca se va incheia in cel mult 10 zile lucratoare calculate de la data producerii lui. Fac exceptie de la respectarea acestui termen situatiile in care este necesara prelevarea de probe, efectuarea de expertize, determinari de noxe. In astfel de cazuri se poate solicita in scris, argumentat si in termenul de 10 zile lucratoare de la producerea evenimentului, prelungirea termenului de cercetare. Solicitarea se adreseaza inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia s-a produs evenimentul.

Cercetarea evenimentului care a produs incapacitate temporara de munca se finalizeaza cu intocmirea unui dosar de cercetare.

sursa: PortalSSM.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]