In atentia angajatorilor: conditii pentru ocuparea postului de specialist SSM

specialisti ssmconditii post ssmssm angajatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Trebuie mentionat inca de la inceput ca prevederile art. 14 din normele metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, au in vedere organizarea activitatilor de prevenire si protectie, iar acestea trebuie realizate de catre angajator.


 
 
Asadar, angajatorul poate organiza aceste activitati in mai multe moduri: a) prin asumarea de catre angajator, in conditiile art. 9 alin. (4) din lege, a atributiilor pentru realizarea masurilor prevazute de lege; b) prin desemnarea unuia sau mai multor lucratori pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie; c) prin infiintarea unuia sau mai multor servicii interne de prevenire si protectie; d) prin apelarea la servicii externe de prevenire si protectie.
 

 
 
Deci, pe ce criterii poate desemna angajatorul specialistul in SSM? Ce studii trebuie sa aiba acesta, ce prevede Legea 319/2006?


 
 
Iata ce se intreba un angajator pe PortalCodulMuncii.ro: "Poate fi angajat specialist in domeniul sanata?ii si securitatii in munca un absolvent de studii superioare juridice studii superioare economice care are curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 80 de ore si a absolvit cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore avand in vedere prevederile art. 49 si 50 din Legea 319/2006?"
 


 
In primul rand este demn de luat in calcul ca angajatorul organizeaza aceste activitati in functie de marimea intreprinderii si de riscurile identificate in cadrul acesteia, avand in vedere prevederile din art. 16 – 19 din Normele metodologice.
 


 
Pentru a raspunde intrebarii de mai sus, ocupatia de specialist in domeniul securitatii si sanatatii in munca este aferenta cod COR 226302, asadar necesita studii superioare. 


 
In acest caz intelegem ca persoana respectiva va avea o functie de conducator al serviciului intern de prevenire si protectie din unitatea respectiva, situatie in care trebuie indeplinite cumulativ cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, prevazute la art. 50 din normele metodologice.

 
 
In acest context, este necesar ca persoana respectiva sa aiba studii superioare exclusiv in domenii ca: stiintele ingineresti, stiintele agricole si silvice.


 
 
Citeste mai multe pe PortalCodulMuncii



 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
specialisti ssmconditii post ssmssm angajatori

Data aparitiei: 01 Decembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In atentia angajatorilor: conditii pentru ocuparea postului de specialist SSM Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

In atentia angajatorilor: conditii pentru ocuparea postului de specialist SSM

Mai multe articole despre conditii post ssm
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]