Va mentine Marea Britanie restrictiile pe piata muncii si in 2014?

05 Noiembrie 2013
05 Noiembrie 2013
Sursa: Agerpres Angajare si Concedierepiata munciiMarea BritanieUElibera circulatie a muncitorilormuncitorii romani
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Pana in prezent, potrivit comunicatului din partea Comisiei Europene, Marea Britanie nu a oferit niciun semn ca ar intentiona sa mentina restrictiile la libera circulatie a muncitorilor din Bulgaria si Romania dupa 31 decembrie 2013.

Comisia a refuzat pana in prezent sa comenteze petitia online anti-migratie lansata saptamana trecuta de Daily Express, dar a precizat care ar fi efectele mentinerii restrictiilor de pe piata muncii dupa expirarea perioadei tranzitorii de sapte ani prevazute de tratatele de aderare a Romaniei si Bulgariei.

Potrivit sursei citate, restrictiile de piata muncii care exista intr-un numar de noua state membre vor lua sfarsit la 31 decembrie 2013, iar din prima zi a anului viitor muncitorii romani si bulgari vor beneficia pe deplin de legislatia UE privind libertatea de circulatie a lucratorii la fel ca si ceilalti cetateni UE.

"Dupa aceasta data nu exista pentru un stat membru posibilitatea de a mentine sau de a reintroduce masuri pentru restrictionarea accesului romanilor si bulgarilor la piata sa de munca in absenta unor tratate de aderare revizuite, ratificate de toate cele 28 de state membre", a declarat Jonathan Todd, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor.

Purtatorul de cuvant reitereaza faptul ca executivul comunitar a avut o pozitie ferma in favoarea garantarii dreptului fiecarui cetatean UE de a lucra fara restrictii in orice stat membru. "Statele membre au responsabilitatea de a garanta ca aceasta libertate este aplicata si sa dea dovada de fermitate fata de orice incercari de a submina aceasta libertate fundamentala", a subliniat Todd.

"CE nu a primit nici un semn de la Marea Britanie ca aceasta intentioneaza sa mentina restrictiile la libertatea de miscare a muncitorilor din Bulgaria si Romania dupa 31 decembrie 2013. Daca acest lucru s-ar intampla, o astfel de masura ar incalca Tratatele, iar CE ar deschide o procedura de infringement", a mai precizat purtatorul de cuvant al comisarului european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor.

Sursa: Agerpres


NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]