Ministrul Muncii merge in Germania sa verifice conditiile de lucru pentru muncitorii romani

ministrul muncii germaniamunca in strainatate germaniaconditii de lucru
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La inceputul acestei saptamani, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a anuntat ca se va deplasa in Germania pentru verificarea conditiilor in care lucreaza muncitorii romani.
 
"Voi pleca personal in Germania. Simt nevoia sa verific si in teren conditiile de munca si sa discut cu romanii. Nu plec de la premisa ca angajatorii germani sunt iresponsabili, dupa cum nu ii tratez asa nici pe angajatorii din tara, despre care PSD ar spune ca sunt niste infractori. Asa cum am spus tuturor omologilor mei din tarile membre UE in care avem comunitati de romani, ma voi implica in promovarea unei dezbateri europene orientate spre gasirea de solutii pentru ca, indiferent unde lucreaza un cetatean european, in spatiul european, sa existe o corespondenta clara intre masurile de protectie sociala si de siguranta la locul de munca", a transmis Violeta Alexandru, intr-o postare pe Facebook. 
 
Ministrul Muncii a luat decizia dupa ce a participat la o audiere parlamentara pe tema situatiei muncitorilor romani din Germania. In opinia ministrului, “angajatorii ofera locuri de munca, iar cei care incalca legea trebuie verificati si sanctionati, daca este cazul”.
 
Aceasta a subliniat ca “romanii nu trebuie impiedicati sa munceasca, asigurandu-li-se toate conditiile legale, inclusiv conditii de protectie in aceasta perioada de pandemie”.
 
“Pentru mine, romanii sunt capabili, iar celor care au nevoie de sprijin, statul roman trebuie sa le ofere sprijin gratuit, la cererea acestora”, precizand totodata ca cetatenii romani trebuie sa aiba posibilitatea sa aleaga unde doresc sa munceasca in cadrul UE, “iar Statul Roman trebuie sa dezvolte oferte atractive pentru locurile de munca din Romania, astfel incat ei sa aiba alternativa si, in final, sa opteze liber”.
 
Totodata, ministrul Muncii le-a cerut lucratorilor romani care muncesc in strainatate sa nu apeleze la munca fara forme legale.
 
"Nu doresc sa tratez cu demagogie subiectul plecarii romanilor la munci sezoniere in strainatate. Nu ascund, nu acopar nimic, orice sesizare asupra potentialei incalcari a legii este tratata cu atentie de mine si de omologul meu, ministrul Muncii din Germania. Cred in dreptul romanilor de a alege unde doresc sa munceasca in spatiul UE. Pentru romanii a caror munca o respect, indiferent unde este aceasta desfasurata, in Romania sau in strainatate, am un singur mesaj - tot respectul meu pentru munca voastra. Munciti cu forme legale, niciodata fara forme legale si aveti incredere ca la prima sesizare legata de o problema pe care o intampinati, autoritatile romane vor fi implicate cu responsabilitate", a precizat Violeta Alexandru.
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministrul muncii germaniamunca in strainatate germaniaconditii de lucru

Data aparitiei: 12 Mai 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii merge in Germania sa verifice conditiile de lucru pentru muncitorii romani Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]