Obligatiile angajatorului referitoare la Comitetul de securitate si sanatate in munca

16 Aprilie 2013
16 Aprilie 2013
SSM si PSIobligatiile angajatoruluicomitetul de securitate si sanatate in munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Obligatiile angajatorului referitoare la Comitetul de securitate si sanatate in munca:

a) Angajatorul trebuie sa furnizeze Comitetului de securitate si sanatate in munca toate informatiile necesare, pentru ca membrii acestuia sa isi poata da avizul in cunostinta de cauza.

b) Angajatorul trebuie sa prezinte, cel putin o data pe an, Comitetului de securitate si sanatate in munca un raport scris care va cuprinde situatia securitatii si sanatatii in munca, actiunile care au fost intreprinse si eficienta acestora in anul incheiat, precum si propunerile pentru planul de prevenire si protectie ce se vor realiza in anul urmator.

c) Angajatorul trebuie sa transmita raportul prevazut la alin. (1), avizat de membrii Comitetului de securitate si sanatate in munca, in termen de 10 zile, Inspectoratului Teritorial de Munca.

d) Angajatorul trebuie sa supuna analizei Comitetului de securitate si sanatate in munca documentatia referitoare la caracteristicile echipamentelor de munca, ale echipamentelor de protectie colectiva si individuala, in vederea selectionarii echipamentelor optime.

e) Angajatorul trebuie sa informeze Comitetul de securitate si sanatate in munca cu privire la evaluarea riscurilor pentru securitate si sanatate, masurile de prevenire si protectie atat la nivel de unitate, cat si la nivel de loc de munca si tipuri de posturi de lucru, masurile de prim-ajutor, de prevenire si stingere a incendiilor si evacuare a lucratorilor.

f) Angajatorul comunica Comitetului de securitate si sanatate in munca punctul sau de vedere sau, daca este cazul, al medicului de medicina a muncii, serviciului intern sau extern de prevenire si protectie, asupra plangerilor lucratorilor privind conditiile de munca si modul in care serviciul intern sau extern de prevenire si protectie isi indeplineste atributiile.

g) In cazul in care angajatorul nu ia in considerare propunerile Comitetului de securitate si sanatate in munca, conform atributiilor prevazute la art. 12, trebuie sa motiveze decizia sa in fata comitetului; motivatia va fi consemnata in procesul-verbal.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie la Diurna legala in Romania si in strainatate!


NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei!

Lucrarea „Diurna legala in Romania si in strainatate” contine:
Lamuriti acum orice dilema generata de legislatia privind detasarea/delagarea si stabilirea diurnei legale. Comandati acum exemplarul dvs. si stati fara teama ca ANAF va investiga si va sanctiona modul in care ati aplicat legea!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]