Desigur ca au existat nenumarate ipoteze legate de CAS si CASS, iar angajatii considera ca vor avea de pierdut, daca ar trebui sa se ocupe exclusiv de plata contributiilor sociale. Salariile ar scadea, iar angajatorii nu sunt obligati sa le majoreze venitul, pentru a ramane la aceeasi suma castigata ca si pana acum.
Aceasta era ipoteza care a circulat pana acum. Totusi, Bogdan Hossu vine cu lamuriri si declara ca Guvernul are alt plan:
"Ceea ce s-a specificat este ca fondurile speciale - somaj, fondul de risc profesional, fondul de garantare al salariilor, concedii medicale, inclusiv obligatiile angajatorului pentru conditii de munca deosebite si speciale - vor ramane in continuare in sarcina angajatorului. Deci din totalul obligatiilor sale vor fi transferate aproximativ numai 20% din cele 22,7% contributii pentru conditii normale sau se adauga cinci puncte procentuale pentru deosebite si zece puncte procentuale pentru speciale", a afirmat Hossu.
Acesta a specificat ca potrivit declaratiilor ministrului Justitiei "legea va prevedea in mod expres si imperativ faptul ca angajatorii sunt obligati sa creasca cu 20% nivelul salariilor brute la care se vor aplica noile contributii sociale de 35% pentru angajat si la restul cele 10% impozit pe salariu."
Legea salarizarii unitare: de la 1 ianuarie, salariile in sectorul bugetar vor creste cu 5%
Legea salarizarii bugetare a fost promulgata, asa ca este cazul sa produca efecte la nivel de tara. In acest context, se pare ca de la 1 ianuarie salariile bugetarilor se vor mari doar cu 5%, desi fusese anuntata o majorare semnificativa, de 25%.
Aceasta declaratie a fost facuta de presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iulian Hossu, care a mai completat ca salariul minim va include o crestere de 100 lei:
"Conform precizarilor domnului ministru al Justitiei, fara sa se prejudicieze problema dreptului de proprietate, legea (privind transferul contributiilor de la angajat la angajator n.r.) va prevedea in mod expres ...citeste mai multe aici >>>